Baždar: Tužilaštvo da ispita slučaj TV Boka

Lider Izbora Dušan Radović potvrdio je osnovane sumnje da se u slučaju TV Boka radi o višestrukom kršenju propisa. Ta televizija je, prema riječima vlasnika Radovića, osnovana samo sa ciljem rušenja lokalne vlasti u Novome što je suprotno Zakonu o medijima Crne Gore i protivustavno, kaže predsjednik OO PZP-a Milovan Baždar.

Baždar tvrdi da se mediji osnivaju i dobijaju odgovarajuće dozvole od nadležnih državnih organa radi javnog informisanj a u skladu sa važećim propisima, a ne zbog subverzivnog djelovanja prema bilo kome.


Crnoj Gori je NATO alijansa neophodna

Događaji u Kumanovu su potvrdili naša višegodišnja predviđanja i upozorenja. A ta naša upozorenja su mnogi, u trenutku kad smo ih saopštili, odmah odbacili i ocijenili kao neutemeljeno opoziciono pretjerivanje.

Korumpirane autokratije iz regiona, koje su snažno uvezane sa lokalnom i regionalnom mafijom, spremne su i sposobne da instrumentalizuju međuetničke sukobe i terorizam kako bi sačuvale vlast. Eto to je pozadina slučajeva Gušinci i Kumanovo. I ne treba imati iluziju – sve ovo što je makedonska vlast već učinila, isto ili slično je spreman da učini i crnogorski autokrata Milo Đukanović, onog trena kada (uskoro) krene rasplet ove decenijske crnogorske krize.


Krađa ne znači da je kopija bolja od originala

Lider PzP Nebojša Medojević kazao je u izjavi za DN da sve partije u Crnoj Gori, uključujući i nove aktere na političkoj sceni Demos i URA, manje ili više kopiraju program Demokratskog fronta, 595 mjera. On je ocijenio da to nije politički korektno i etično, no nije, kako je kazao, ni nelegitimno, dodavši da je to, na neki način, priznanje da je Front bio u pravu. Sada DF-u preostaje, smatra Medojević, da ubijedi građane da je "original bolji od kopije".


Perović treba da bude pošten kao Berluskoni

Lider PzP Nebojša Medojević pozvao je vlasnike medijskog koncerna Vijesti Miodraga Perovića i Željka Ivanovića da krenu stopama bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija i javno istupe ispred političkih partija koje osnivaju i podržavaju. Prema njegovim riječima, Perović i Ivanović treba da javno saopšte da su predsjednik i potpredsjednik URA-e ili Pozitivne Crne Gore, a da je medijski koncern Vijesti njihov partijski bilten.