MJESNI ODBOR PzP-a POZVAO NADLEŽNE DA SREDE PROSTOR OKO SKLONIŠTA NA STAROM AERODROMU

Skloniste na Starom Aerodromu

Aktivisti Mjesnog odbora Pokreta za promjene sa Starog aerodroma pozvali su Čistoću i Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj da očiste prostor oko dva atomska skloništa u Aerodromskoj ulici. U saopštenju koje je potpisala Branka Bošnjak, predsjednik Opštinskog odbora i šef kluba odbornika Pokreta za promjene u Skupštini Glavnog grada stoji da ova dva atomska skloništa predstavljaju ruglo grada. 

- Količina smeća, fekalija, špriceva koje smo zatekli na licu mjesta, a u neposrednoj blizini dječjeg igrališta i stambenog bloka čini da ova mjesta predstavljaju izvor zaraze. Aktivisti Mjesnog odbora Pokreta za promjene Stari aerodrom su na inicijativu stanovnika tog dijela grada izašli na teren, i ono što smo tamo vidjeli u najmanju ruku je užasavajuće, a stanari imaju opravdane razloge za zabrinutost. Apelujemo na nadležne, prvenstveno Čistoću i Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj, da odreaguju i očiste ovaj prostor, jer građani izmiruju račune za odvoz smeća - stoji u saopštenju koje je potpisala Bošnjak. 
U saopštenju se navodi da je Vojska Crne Gore dužna da ova dva prostora, namijenjene za vanredne situacije održava sigurnim i funkcionalnim.
- Pozivamo i Upravu policije da reaguje, jer je nedopustivo da se tu u sred stambenog bloka okupljaju narkomani i da baš niko ne reaguje po tom pitanju. Pokret za promjene će u sklopu svojih aktivnosti nastaviti da ukazuje na probleme u Glavnom gradu, te na ovaj način pozivamo građane da nam se obrate i da zajedno pokušamo da nađemo rješenje - zaključuje se u saopštenju koje je potpisala Bošnjak. N.S.