Bošnjak: Kriju za DPS porazne ankete

Branka Bošnjak

Koliko se ništa ne pita i koliko veći koalicioni partner u vlasti ne poštuje predsjednika Skupštine Glavnog grada Đorđa Suhiha, govori i činjenica da na svaki zahtjev koji pošaljemo, kao odbornici, a u skladu sa statutom Glavnog grada i poslovnikom Skupštine, odgovor nikad ne dobijemo ili se kasni sa njegovim dostavljanjem, ocijenila je Branka Bošnjak, odbornik DF-a. Bošnjak je od Suhiha 13. marta tražila da joj u roku koji propisuje poslovnik Skupštine dostavi kopije rezultata pretdhodna dva istraživanja javnog mnjenja, a koje je o trošku građana uradio Glavni grad. Odgovor od Suhiha nije dobila, zbog čega je, kako kaže prinuđena, da mu uputi urgenciju.

Više od propisanog predviđenog roka čekam na dostavu odgovora na moj zahtjev od 13. marta 2018. godine, pa sam prinuđena da uputim urgenciju da mi se obezbijedi moje statutarno i poslovničko pravo kao odbornika, iako ni to ovim bahatim vlastodršcima i njihovim marionetama koje pokrivaju visoke funkcije, a ništa se ne pitaju, neće mnogo značiti. Ali nedostavljanje odgovora na ovaj moj upit, samo je dokaz da Glavni grad zloupotrebljava novac građana za sprovođenje ispitivanja javnog mnjenja isključivo u svrhe DPS-a, jer ni predsjednik Skupštine kao njihov koalicioni partner ne može da dođe do rezultata tih anketa, ili ne smije da ih proslijedi. Sigurna sam da ih kriju jer su porazne za njih i njihovu debelo uzdrmanu vlast u Podgorici, ali na to nemaju pravo jer su ispitivanje radili o trošku budžeta Glavnog grada, odnosno svih nas – smatra Bošnjak.

Doza drskosti i neuvažavanja odbornika i prvog čovjeka Skupštine, govori samo o autokratiji koju sprovodi gradonačelnik i njegov tim, navodi Bošnjak.

Ali to što kriju za njih porazne rezultate, ne znači da se ne vidi njihov nerad i neznanje i da njihov pad nije vidljiv iz aviona. Poručujem im da džabe kreče, bliže se izbori i onda će hausmajstor i njegov tim biti smješteni na političku marginu, gdje im je i pravo mjesto – poručuje Bošnjak