Grbović došao na sjednicu da vrši pritisak na Krivokapića

Medojevic na odboru

Sjednici parlamenatrnog odbora za ekonomiju prekjuče je prisustvovao i Savo Džigi Grbović, izvršni direktor i suvlasnik Lutrije Crne Gore. Poslanik Nebojša Medojević (DF) reagovao je zahtijevajući da se objasni ko je Grbovića pozvao na sastanak i tražeći da se po posebnoj proceduri odredi predstavnik zajednice igara na sreću.
– Osnovano sumnjam da se neka lica, koja bi mogla biti ovdje na sjednici, vode u evidenciji bezbjednosnih organa, tako da ću tražiti zvanični stav policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost i predsjednika Skupštine o tome ko može ovdje da predstavlja zajednicu igara na sreću. Bila bi gruba uvreda parlamenta da dozvolimo da poslanici sjede sa licem za koje postoji sumnja da je pripadnik organizovane kriminalne grupe – rekao je na samom kraju sjednice Medojević.

On je za „Dan” izjavio da prisustvo Grbovića sjednici na kojoj se odlučuje o rebalansu nije slučajnost i može značiti pokušaj pritiska vladajuće partije na odluke koalicionog partnera.
– Imajući iskustvo sa vezama DPS-a sa mrežama organizovanog kriminala da je to lice bilo tu da vjerovatno izvrši pritisak na Ranka Krivokapića i SDP u cilju da ne glasaju protiv rebalansa budžeta i da izvrše pritisak i prijetnje da ne izazivaju nove izbore i ne ruše vladu Mila Đukanovića. Tražiću istragu i pismeno objašnjenje za ovaj nemili incident – objasnio je Medojević i objasnio da kao član odbora za bezbjednost ima informacije da je jedan od prisutnih na jučerašnjoj sjednici „predmet interesovanja bezbjednosnih službi”. Istakao je da ga poslovnik obavezuje da, kao član odbora za bezbjednost, ne smije iznositi detalje.

Medojević je najavio da će tražiti od generalnog sekretara skupštine Damira Davidovića istragu o tome ko je dozvolio „bezbjednosno interesantnom licu” Grboviću da prisustvuje sjednici odbora. 
– Treba da vidimo ko je njega pozvao kao gosta i omogućio mu da uđe u prostorije Skpštine, da li neko od kolega poslanika ili poslaničkih klubova. To je ogromna sramota za parlament i morao sam da reagujem. Tražiću pismeni odgovor da vidimo ko ga je stavio na listu kao gosta i garantovao za njega, da li je došao kao gost DPS-a i poslanika koji su predložili izmjene i dopune Zakona o PDV-u – rekao je Medojević dodajući da će tražiti od svih nadležnih institucija da se pojasni propust službe bezbjednosti parlamenta. 
– Tražio sam objašnjenje od predsjednika Skupštine, on nije imao informaciju da je takvo lice ušlo u zgradu, pa sam stupio u kontakt sa predsjednikom odbora za ekonomiju, koji mi je potvrdio da on nije pozvao to lice da prisustvuje sjednici odbora – rekao je Medojević.