Odoše 102 miliona, neka ide i Vlada

Nebojsa Medojevic

Predsjednik PZP i član Predsjedništva DF Nebojša Medojević kazao je da aktiviranje 102 miliona garancija prestavlja krah politike Mila Đukanovića.

-Ne možete varati sve vrijeme. Činjenica je da je budžet blokiran i da ne znamo koliko još ima dugova. takođe, dovedene su u pitanje isplate penzija i plata i sve je manje prostora za snalaženje Vlade koja ne kontroliše situaciju. Sada je poslednji trenutak da se pokuša formirati Vlada nacionalnog spasa jer je jasno da se ovim plaćaju privatni dugovi Đukanovića i Deripaske - rekao je Medojević koji je prije mjesec dana najavio da će VT banka aktivirati garancije.

 

-Činjenica da je budžet blokiran i da ne znamo koliko još ima dugova. Zato smo govorili da sa Đukanovićem nema pregovora oko KAP-a - istakao je Medojević i dodao da politička elita mora da se opredijeli da li je važniji Đukanović, DPS ili Crna Gora.

-Nema rješenja koje će zadovoljiti sve tri strukture, jer sve što je dobro za Đukanovića i DPS, nije za Crnu Goru - kazao je Medojević i dodao da je sada SDP najodgovornija za budućnost države.

-Nemoralno je ostajati u Vladi, a raditi protiv nje, tu sam saglasan sa Đukanovićem. Ukoliko rebalans ne prođe, premijer bi sam trebalo da predloži izglasavanje nepovjerenja Vladi i ukoliko se to izglasa, da se formira nova Vlada - zaključio je Medojević.