BOŠNJAK SE OPROSTILA OD PROF. KALEZIĆ: TIHA, A SNAŽNA, HUMANA, PRAVDOLJUBIVA, DOBRONAMJERNA I ISTRAJNA U SVOJIM IDEJAMA I OŠTRA KAD TREBA

Na vijest o odlasku uvažene profesorke oglasile su se njene kolege i prijatelji iz univerzitetskih i iz skupštinskih klupa. Nije bila tipična, nije se uklapala u kliše, ali ono što je sigurno – javno dobro joj je bilo vodilja – kaže dr Branka Bošnjak.

Bile smo prijateljice i nedavno se čule, ali moja poruka od prije neki dan kako živi u ovo vrijeme korone, ostala je neodgovorena. Slutila sam da se njeno zdravstveno stanje pogoršalo, jer nije ličilo na nju da ne odgovori. Bila je dostojanstvena, hrabra i nenametljiva i u svojoj bolesti. Šta reći za nju, prije svega, iskren i dobar čovjek. Jednostavna, a vrhunska intelektualka, prava dama. Voljela je slobodu, mrzjela ušuškanost mase, bila uvijek svoja, pa čak i kad je bila u manjini to nije umanjivalo njenu snagu. Tiha, a snažna, humana, pravdoljubiva, dobronamjerna i istrajna u svojim idejama i oštra kad treba, ali isto tako spremna da prizna svoju grešku, što je rijetkost u politici. Voljela je da kaže da ona nije političarka. Iz veoma ugledne crnogorske porodice, ostvarena u svakom smislu, istaknuti stručnjak u svojoj oblasti, ali, nažalost, vlast nije imala sluha za njene dobronamjerne ideje. Studenti su je voljeli, jer je bila principijelna i bila im je ne samo profesor, već i iskreni prijatelj i podrška. Voljela je da se šali na svoj račun, pa čak i kada je bolest prilično savladala. Takvi ljudi nikada ne umiru – rekla je dr Branka Bošnjak i dodala da je Kalezićeva bila šarmantna umjetnička duša. 

 


Gradnja mosta na Morači stigla do Katnića

Vrhovno državno tužilaštvo dostavilo je Specijalnom državnom tužilaštvu na postupanje krivičnu prijavu, koju je sredinom novembra, protiv gradonačelnika, Agencije za izgradnju i razvoj grada, Ministarstva održivog razvoja i turizma i firmi CDS projekt i Čelebić podnijela Branka Bošnjak, funkcioner PzP-a, zbog sumnje da su zloupotrebnom službenog položaja, nesavjesnog rada u službi kao i prevarom u službi, gradnjom mosta na Morači u okviru Jugozapadne obilaznice Glavnom gradu pričinili štetu od dva i po miliona eura.


Kojičić: Markirati plovne puteve na Skadarskom

Kanadidat za odbornika koalicije DF-SNP „Sve za samostalnu Zetu” Aleksandar Kojičić saopštio je da je zetska ravnica područje idealno za razvoje u svim pravcima, a jedan od njih sistematski razvoj turističko-ugostiteljske ponude, sa posebnim fokusom na jezerski turizam. Kada je u pitanju Skadarsko jezero Kojičić smatra da bi bilo neophodno markirati sve plovne puteve, organizovati raznovrsnije obilaske lokacija na jezeru, markirati pješačke staze na kopnenim djelovima oko jezera, te pomoći razvoj kamperskog turizma kao i posmatranja ptica.


Bošnjak: Kriju za DPS porazne ankete

Koliko se ništa ne pita i koliko veći koalicioni partner u vlasti ne poštuje predsjednika Skupštine Glavnog grada Đorđa Suhiha, govori i činjenica da na svaki zahtjev koji pošaljemo, kao odbornici, a u skladu sa statutom Glavnog grada i poslovnikom Skupštine, odgovor nikad ne dobijemo ili se kasni sa njegovim dostavljanjem, ocijenila je Branka Bošnjak, odbornik DF-a. Bošnjak je od Suhiha 13. marta tražila da joj u roku koji propisuje poslovnik Skupštine dostavi kopije rezultata pretdhodna dva istraživanja javnog mnjenja, a koje je o trošku građana uradio Glavni grad. Odgovor od Suhiha nije dobila, zbog čega je, kako kaže prinuđena, da mu uputi urgenciju.