Bajčetić ostatku opozicije: Prestanite da kukate, režim možemo srušiti samo zajedno

Nikola Bajčetić

Član Predsjedništva Pokreta za promjene i funkcioner Demokratskog fronta, Nikola Bajčetić, kaže za CdM da djelovanje, kako ih naziva, samozvane građanske opozicije, DPS-u osigurava još izbornih pobjeda. Pozvao ih je da prestanu da kukaju, ostave sujete po strani i da se sa DF-om suprostave režimu. 

 Obrazložio je Bajčetić svoj stav.

“Izbori su protekli u jednoj uobičajenoj atmosferi, što je potpuno logično za politički ambijent koji je ovaj režim kreirao. Na žalost, to nikako da shvate, ili namjerno ne žele da shvate naše kolege iz samozvane građanske opozicije. U predizbornoj kampanji, pogotovo na Cetinju, DF im je više puta pružao opozicionu ruku prijateljstva, koju su oni ignorisali. Zatim, čim su osjetili posljedice koje nastaju kada se krene u direktan obračun sa DPS-om, odmah su počeli da kukaju i pozivaju ambasade da im pritrče u pomoć. A to nije ni 100-ti dio onoga što DF proživljava već duži period”, kaže naš sagovornik.

Imao je poruku za kolege iz opozicije.

“Zato je moja poruka njima, da sujete stave sa strane, i da se sa nama suprostave režimu, jer građani žele, baš kao i mi iz DF-a, jedinstvenu opoziciju. Ovakvo njihovo djelovanje, samo osigurava DPS-u još narednih izbornih pobjeda”, jasan je on.

Funkcioner DF-a osvrnuo se i na nedavno održane lokalne izbore.

Napominje da je Demokratski front učestvovao na lokalnim izborima u Mojkovcu i na Cetinju.

“Istakao bih, da pored svega što naš politički savez preživljava u protekle dvije godine, a tiče se nezapamćenog političkog progona jedne opozicione grupacije od strane totalitarnog režima, izašli smo pred građane sa jednom čistom i pozitivnom kampanjom, pokazujući da put istine i pravde kojim ide DF i dalje ima svoje sljedbenike. Činjenica je da je DF najveća opasnost po DPS, a evo šta je DF od režima “zaradio” u protekle dvije godine: četiri velika krivična postupka; šest osuđujućih presuda protiv funkcionera DF-a; 137 prekršajnih prijava; 53 prekršajna naloga; 47 pravosnažnih prekršajnih kazni za protestne šetnje; 29 mjeseci odležane robije za pet funkcionera; više od 10 godina zatvora – kazne kojima se prijeti u novim postupcima”, jasan je on.

No, tvrdi naš sagovoeniornik, uprkos svemu ovome, DF nastavlja sa svojom borbom.

“Naravno, DF uprkos sudskim procesima, nastavlja da snažno politički djeluje, jer smo svjesni odgovornosti koju nosimo kao najjača opoziciona grupacija. Svakako da nas na narednim izborima, možda očekuje i gori izborni ambijent, ali to na neki način treba gledati i sa pozitivne strane, jer DPS je svjestan da je njihova podrška u velikom padu, te da u svojoj partiji imaju ogroman rascjep na dva tabora, te je stoga i logično da na izborni dan izazivaju incidente, te kreiraju nove državne i “lokalne” udare kako bi uspjeli uprkos svemu da sačuvaju svoje pozicije, što je po svim analizama, sada sve manje realno”, zaključio je Bajčetić.