Medojević: Pozivamo ostatak opozicije da nas podrži u inicijativi za smjenu VDT-a (VIDEO)

Nebojša Medojević

Poslanici Demokratskog fronta (DF) prikupili su 18 potpisa svojih poslanika za pokretanje inicijative za smjenu vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića. Pozvali su ostatak opozicije da im pruži podršku, jer je za pokretanje inicijative u Parlamentu potrebno 25 potpisa poslanika.

Članovi Fronta su peticiju potpisali nakon što je Specijalno državno tužilaštvo u utorak podiglo i dostavilo Višem sudu optužnicu protiv predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića i članova njegove grupe u vezi optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da imaju 18 potpisa poslanika DF da Stanković bude smijenjen. Pozvali su i ostatak opozicije da ih u tome podrži, jer im za pokretanje inicijative u Parlamentu treba 25 potpisa.

“U Crnoj Gori je na sceni progon DF-a, nezapamćen još od 1948.  Niko do tada do danas nije bio izložen ovakvom progonu”, kaže Medojević.

Poručuje da se protiv njega i pripadnika “njegove grupe” vodila najopsežnija istraga u istorji tužilaštva. 

“Pokušali su da kriminalizuju Demokratski front, ali nijesu pronašli nijedan dokaz. Nemaju dokaz da je od Momira Nikolića nijedan cent ubačen na račun Pokreta za promjene. Jasno je da tužilaštvo radi pod pritiskom Đukanovića, Markovića i Pažina”, jasan je Medojević.