Hitne mjere vanrednog nadzora zbog postupanja policije

Nebojsa Medojevic, DF

Članovi Odbora za bezbjednost iz Demokratskog fronta DF sjutra će zatražiti hitno sprovođenje vanrednih mjera nadzora nad postupanjem policije u vezi protivpravnog hapšenja direktora i aktivista MANS-a i puštanja na slobodu narko dilera Škerovića, najavio je poslanik Fronta Nebojša Medojević.

rema njegovim riječima, prvi postupci novog direktora Uprave policije Slavka Stojanovica pokazali su ispravnost odluke članova Odbora za bezbjednost iz DF da jedini glasaju protiv njegovog imenovanja.

“Protipravno lišavanje slobode direktora i aktivista MANS-a, a istovremeno pustanje na slobodu narko dilera Škerovića iz Bara jasna su legitimacija novog menadžmenta policije”, kaže se u saopštenju Medojevića, prenosi agencija MINA.

Članovi Odbora iz DF sjutra će zatraziti hitno sprovođenje vanrednih mjera nadzora nad postupanjem policije u ova dva slučaja koja, kaže on, možda najbolje pokazuju kolika je nemoć države kada se treba suočiti sa kriminlacima iz DPS-a, i kakav odnos policija ima prema ljudskim pravima i demokratskim inicijativama. 

“Dovoljno je bilo da direktor policije procjeni da se perfomans MANS-a neće dopasti Ranku Krivokapiću i Rašku Konjeviću, i odmah je "narodna milicija postupila po naređenju", naveo je Medojević.

Prema njegovim riječima , isti dan “DPS tužilaštvo pušta na slobodu DPS narko dilere iz Bara, zbog nedostatka dokaza”.

“Tražićemo sve detalje policijskog postupka i objašnjenja, kako je akcija tekla i otkud zapijenjena droga i novac u zgradi Škerovića. Tražićemo detaljno obrazloženje tužilaštva zašto se odustalo od kvalifikacije krivičnog djela stavljanje u promet narkotika”, kazao je Medojević.

On smatra da je jadna i tužna država koja hapsi slobodne ljude zbog izraženog političkog mišljenja, a oslobađa narko dilere. 

“Stojanovic i (Veselin) Vučković su nam još jednom pokazali da je ovo privatna država u kojoj pojedinic mogu nesmetano da vrše najteža krivična djela, a da ih članstvo u DPS ili SDP štiti od krivičnog progona”, kazao je Medojević.

To je, smatra on, još jedan argument u prilog principjelnom stavu DF da su ustavne promjene u dijelu pravosuđa ostati mrtvo slovod na papiru sve dok se ne promijeni korupirana vlast i iz policije, tužilastva i sudova odstrane korupirani pojedinci koji sude “po nalogu mafije i DPS-SDP režima”.