Medojević: Nećemo čekati da nam Krivokapić aminuje predsjedničkog kandidata

Predsjedničkog kandidata moraćemo uskoro da dogovorimo. Najbolje bi bilo da cjelokupna opozicija stane iza jedne nestranačke ličnosti, ali ne možemo, niti ćemo da čekamo da se sa nama oko kandidata saglasi predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić, rekao je za CdM lider Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević. 

On poručuje da DF, kako najjači opozicioni subjekt ima najveću odgovornost u priči oko predsjedničkog kandidata.

“I dalje mislimo da je najbolje da sva opozicija stane iza jednog kandidata. Ne ide ništa lako, ali mislim da će vremenom i to biti riješeno.  Nije dobro što se ovoliko čeka. Mislim da će na kraju doći makar do one podrške koju je imao Miodrag Lekić 2013. godine”, istakao je lider PzP-a.


Bajčetić: Nestranačka ličnost može poraziti kandidata DPS-a

Član Predsjedništva PzP-a i funkcioner DF-a Nikola Bajčetić za CdM kaže da nije iznenađen najavama potencijalnih koalicija unutar takozvane građanske opozicije i njihovim odbijanjem saradnje sa najjačom opozicionom grupacijom DF. 

“Ovo samo potvrđuje naše ranije ocjene da su njihova sastančenja bila uzaludna i neproduktivna, te da su samo kupovali vrijeme jer nisu imali konkretna rješenja za izlazak iz političke krize”, poručuje Bajčetić.


Bajčetić ostatku opozicije: Prestanite da kukate, režim možemo srušiti samo zajedno

Član Predsjedništva Pokreta za promjene i funkcioner Demokratskog fronta, Nikola Bajčetić, kaže za CdM da djelovanje, kako ih naziva, samozvane građanske opozicije, DPS-u osigurava još izbornih pobjeda. Pozvao ih je da prestanu da kukaju, ostave sujete po strani i da se sa DF-om suprostave režimu. 


Medojević: Pozivamo ostatak opozicije da nas podrži u inicijativi za smjenu VDT-a (VIDEO)

Poslanici Demokratskog fronta (DF) prikupili su 18 potpisa svojih poslanika za pokretanje inicijative za smjenu vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića. Pozvali su ostatak opozicije da im pruži podršku, jer je za pokretanje inicijative u Parlamentu potrebno 25 potpisa poslanika.

Članovi Fronta su peticiju potpisali nakon što je Specijalno državno tužilaštvo u utorak podiglo i dostavilo Višem sudu optužnicu protiv predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića i članova njegove grupe u vezi optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.