DF Cetinje: U nedjelju očekujemo dobar izborni rezultat

Demokratski front Cetinje - Kapa, Bajčetić - PREUZETO CETINJSKI LIST

Demokratski front održao je danas završnu pres konferenciju, uoči lokalnih izbora koji će biti održani u nedjelju 26. novembra. Na press konferenciji su govorili nosilac liste “Demokratski front Cetinje – Samo složno, samo jako“ Đuro Kapa i šef izbornog štaba Nikola Bajčetić.

Demokratski front je, prema riječima šefa izbornog štaba Nikole Bajčetića, u proteklom periodu radio jako, snažno, iskreno i požrtvovano. Od početka su, kako kaže, vodili pozitivnu kampanju, a najvažnije je što je narod Cetinja to prihvatio. U nedjelju očekuju dobar izborni rezultat, te se, kako je kazao, nada kako će Demokratski front u postizbornoj kaoliciji biti činilac u novoj vlasti. 

Siguran sam da će građani Cetinja uspjeti da prepoznaju ključne stvari lažne politike nekih partija, koje slobodno možemo nazvati satelitima DPS - a. Siguran sam da će dobro razmisliti kome će dati svoj glas i da neće doći do rasipanja glasova, jer na taj način samo se pomaže DPS -u. Koliko smo mogli da vidimo raspoloženje je u većini opoziciono, što nas jako raduje i moram istaći da smo mi jedina partija ovdje koja je imala svoje anketare koji su obilazili sve djelove Cetinja – kazao je Bajčetić.

Nosilac liste “Demokratski front Cetinje – Samo složno, samo jako“ Đuro Kapa kazao je kako se Demokratski front nije previše razmetao praznim obećanjima, kao što to DPS čini 27. godina, dodajući kako su svima jako poznata obećanja kao što su žičara, čokolade, tašne, te kožna galanterije. Bazirali su se, kako je kazao, samo na onome što mogu i da ostvare.

Naš cilj je da parolom “složno, jako i jedinstveno“ svima pružimo ruku pomirenja. Ukoliko doživimo oslobođenje Cetinja, a nadam se da će se to desiti, sloga nam treba da sa ljudima sa kojima ćemo činiti vlast krenemo u velike poduhvate za dobrobit građana. Baziraćemo se na sportu, sport je broj jedan Cetinju i Cetinjanima. Ne postižu se samo veliki sportski rezultati, već je to ambasador ne samo našeg grada, već i uopšteno naše države. U nedostaku smo dobre dvorane i terena da bi mogli da dovedemo sportiste iz okruženja – zaključio je Kapa.

On je dodao i da su prioriteti nacionalni parkovi Skadarsko jezero i Lovćen, koji treba da budu ogledalo Cetinja i služe za dobrobit svih Cetinjana. Takođe bi, kako je zaključio, uložili u poljoprivredu i stočarstvo, jer nijedna država ne može imati dobru osnovu za uspjeh ako nema jako selo i poljoprivredu.