MEDOJEVIĆ: PRST OBRAZA!

Nebojša Medojević
 
Uhvatiš Premijera i Ministra finansija da javno lažu svoj narod i međunarodne partnere u vezi iznosa državnog duga i nikome ništa. U svakoj iole demokratskoj zemlji ova blamaže našeg dvojca Boni&Klajd izazvala bi političke konsekvence. Smjenu Ministra koji je slagao Premijera, ili izvinjenje Premijera zbog laganja nacije ili ostavku Premijera zbog 200 laži koje je izrekao za 200 dana.
“Javni dug Crne Gore je, kako je kazao, samo za tri mjeseca smanjen sa 103 na 88 odsto bruto domaćeg proizvoda, što je rezultat za koji su većini država potrebne godine.” Krivi Premijer.
 
“Za samo 3 mjeseca smanjen je dug Crne Gore sa 103% na 88% BDP (neto sa 82% na 77%) - rezultat za koji većini država trebaju godine, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.
 
Ali braćo, drugovi, eksperti, geniji, državni dug je 97,6% BDP, a ne 88% kako ste slagali.
 
Prije dolaska ove Vlade državni dug je bio 3,6 mlrd EUR ili 79,45% BDP. Ova Vlada je povećala državni dug sa 3,6 mlrd na 4,097 mlrd EUR ili za 18.19%.
 
Ova Vlada će, ipak ostati zapamćena kao vlada šarlatana, neznalica, političkih analfabeta i prevaranara. Čast izuzecima.
Uostalom i nastala je kao čin velike prevare i izdaje.
 
Oni što ih cini jedinstvenim jeste i nevjerovatna vezanost za fotelje i funkcije. Svjesni da su spletom okolnosti došli na ove pozicije, spremni su na sve samo da još jedan dan ostanu na funkciji.
 
O ostavkama ne razmišljaju. Šta je javna odgovornost i kredibilitet ni ne znaju.
 
Dva dana su pravili kampanju po medijima da su SMANJILI dug, a nakon mog raskrinkavanja tih laži i suočavanja sa činjenicom da su u ovih 6 mjeseci POVEĆALI DUG za skoro 500 mil EUR, junački su zaćutali.
 
“Uhvaćeni smo u prevari. Ćuti. Ne pominji to više. Idemo dalje. Smišljaj novu laž. Reci Vukšiću da smisli neki napad na sveštenika ili tako nešto. To bi bilo dobro, da prekrije ovu laž sa dugovima” brzo su se dogovorili.
 
I tako teku dani ove Vlade. Od laži do laži, do konačne propasti!
 
Nebojša Medojević
Predsjednik PzP