MEDOJEVIĆ: MENADŽMENT MAESTRALA KRŠI USTAV I ZAKON O RADU I DISKRIMINIŠE ZAPOSLENE, VAKCINACIJA NE MOŽE BITI USLOV ZA RADNO MJESTO NITI RAZLOG ZA OTKAZ

Menadžment hotela Maestral su uslovili radna mjesta zaposlenim sa vakcinisanjem protiv COVID-19. U suprotnom treba svake nedelje da donose potvrde o zdravstvenom stanju - PCR testove, nalaze o antitijelima ili brze testove.

 Ovo je klasična diskriminicija, koja je zabranjena Ustavom i svim međunarodnim aktima koje smo ratifikovali.

Niko ne može uslovljavati zaposlenje ili dobiti otkaz zbog odluka poslodavca koje ugrožavaju dignitet,  lično dostojanstvo, ljudska prava i slobode. Šta je sledeće?

Da se propiše kilaža, boja kose, očiju, rasa, pol, politička mišljenja, pripadnost nekoj religiji, sekti.  Treba li bilo koja bolest da bude razlog za otkaz? Trudnoća?

Poštujem sve opravdane i razumne zdravstvene mjere za zaštitu zdravlja, ali neđe se mora povući linija i reći DOSTA!

Mora se naći balans između SLOBODE i mjera Vlade! Nevjerovatna je sklonost naših vlastodržaca da rešenje za svaki problem prvo vide u REPRESIJI, KAŽNJAVANJU. Izađimo već iz KOMUNIZMA I TOTALITARIZMA. Prošlo je 76 godina.

Velike lopove poštujemo i divimo im se, a običan narod gazimo i kažnjavamo.

Ko hoće da se vakciniše država treba da mu to omogući! Ko neće država ne smije da ga sankcioniše, kažnjava i ugrožava mu ljudska prava i slobode! Vlada mora da STANE i ispoštuje svoje građane!

 

Nebojša Medojević

Predsjednik PzP