Medojević: Slovenija se zadužila po negativnoj kamati od 0,096% - njoj investitori plaćaju kamatu da bi joj pozajmili pare.

“Slovenija je izdala desetogodišnju obveznicu sa kamatama do dospijeća u visini minus 0,096 odsto i kuponsku kamatnu stopu nula posto u visini 1,75 milijardi, što znači da će realizacijom zaduženja kod investitora dobiti 17 miliona eura koje neće trebati da vrati”, objasnili su iz Ministarstva finansija Slovenije.

 
TOLIKO O NAŠIM “EKSPERTIMA” KOJI SU NAS ZADUŽILI SA KAMATOM OD 2,875%.
 
TOLIKO O IZJAVI MICKEJA SPAJIĆA DA SMO SUPER PROSLI I DA BI KAMATA U JANUARU BILA VIŠESESTRUKO VEĆA
 
Zato su Zdravko i Mickej radili “tajno ali organizovano” i ugovorili u direktnoj pogodbi drastično veću kamatu nego sto bi dobili kroz javnu i transparentnu proceduru.
 
Ko je god ozbiljno pratio kretanja na tržištu kapitala znao je da je ponuda jeftinog novca štampanog zbog pandemije ogromna i da su kamate nikad niže.
 
Ali trebalo je uzeti masne provizije i oštetiti ovu već ojađenu državu za desetine miliona EUR.
 
Poreski obveznici će platiti ovaj “fenomenalni” posao Zdravka i Mickeja 140 mil EUR kamate. A Slovenicima investitori plaćaju da im pozajme novac.
 
Ovakva brutalna pljačka poreskih obveznika i države mora biti procesuirana i sankcionisana robijom. Ko je iz Vlade CG uzeo pare?
 
ALI ŠTA JA ZNAM! MENE TREBA U ZATVOR! A VI BOTOVI ZDRAVKOVI NARUČITE JOŠ JEDAN SENDVIČ SA SALAMOM. NA MOJ RAČUN!
 
Nebojša Medojević
Predsjednik PzP