NIJE GOJKO PEROVIĆ CRKVA, KAO STO NI MIŠKO PEROVIĆ NIJE DRŽAVA.

Nebojša Medojević

Gojko Perović nema problem sa mnom , nego sa istinom. Ja sam rekao da je on dio grupe koja se nelegitimno i suprotno ustavnim i demokratskim principima miješao u kreiranje naše izborne liste “Za budućnost CG” i sada se miješa u formiranje Vlade.

Rekao sam to jer je ISTINA.

Lično sam bio prisutan za istim stolom kada je Gojko Perović u telefonskom razgovoru sa Andrijom Mandićem, uslovljavao “podršku Crkve” sa prihvatanjem 3 njihova predstavnika na listu. Kako je meni i Milanu Kneževiću , Andrija prenio. Gojko Perović je tada čak i zaprijetio povlačenjem Krivokapića sa liste, ako ne prihvatimo još trojicu “njegovih”. Andrija mu je tada vrlo oštrim tonom rekao “ Povucite, ako je tako”.

Upravo Gojko Perović, manirom DPS , komunističkog režima i Đukanovića poistovjećuje sebe sa Crkvom.

Ja nijesam pominjao Crkvu, nego njega lično, jer sam se lično uvjerio da se miješa u dnevnu politiku i pokazuje izraženu strast prema moći, vlasti i uticaju.

Kao da je zaboravio rijeci Mitropolita Amfilohija koji je rekao :

“VLASTODRŠCI NISU DRŽAVA, KAO ŠTO NI ON NIJE CRKVA.“

Crkva je ovaj narod, sveštenstvo, a država je Sveti Petar Cetinjski, Sveti Petar Lovćenski Tajnovidac, Kralj Nikola, i ovaj narod”

Crkva je Gojko Peroviću NAROD. A NAROD traži pravdu, promjene, demontažu totalitarnog režima, diskontinuitet od komunističkog uređenje, otvaranje dosijea UDBE, lustraciju, zabranu rada DPS, odgovornost za pljačku države i naroda i konfiskaciju opljačkane imovine i vraćanje narodu.

Ja sam poslanik koji je hapšen zbog odbrane Crkve, zajedno sa kolegama iz DF.

Zalažem se ta odvojenost Crkve od države i poštovanje kanona Crkve. Tako se zalažem i za poštovanja Ustava SPC i jedinstvo SPC. Sve do kad Crkva ne odluci drugačije.

U okviru reformi vezanih za demontažu bivšeg režima, zalažem se za pravnu, moralnu, materijalnu i političku rehabilitaciji žrtava komunističkog režima među kojima je i bivši Mitropolit Joanikije i 120 pobijenih sveštenika. Zalažem se za pravednu restituciji imovine koju su komunisti oteli Crkvi.

Zalažem se i za otvaranje dosijea UDBE bez kojeg nema moralnog ni duhovnog pročišćenja našeg naroda. To bi bilo ljekovito posebno za nasu svetu Crkvu koju je UDBA godinama držala pod mjerama i vrbovala neke sveštenike. Otvaranjem dosijea i Crkva bi se pročistila od ostavštine komunističkog režima i mogla punim plućima da širi pravoslavlje i radi na duhovnoj obnovi našeg NARODA.

Sve što ja radim, radim za dobro mog naroda, a samim tim i moje Crkve.

Tako mi Bog, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Vasilije pomogli.

Jer Crkva nije Gojko Perović, nego NAROD.

 

Nebojša Medojević

Predsjednik PzP