ZAŠTO SMETAM?

Nebojša Medojević

U Crnoj Gori Ima dosta zainteresovanih interesnih grupa koje su zabrinure zbog mojih najava nužnih reformi. Posebno su zabrinuti za otvaranje dosijea UDBE i objavljivanje imena saradnika i špijuna.

Za 75 godina mnogi “ugledni” članovi zajednice su vrbovani od službe. Popularno rečeno “izdali su uši pod rentu” .

Taj kolektor otpadhih voda tranzicije se mora otvoriti. A tada će sadržaj kolektora da se izlije po čitavoj Crnoj Gori. Smrad totalitarizma će se osjećati godinama.

Svi znaju da ću ja to sprovesti. Zato SMETAM. Mnogima.

Ali to se dešavalo u svakoj državi nakon pada diktatora. Oni koji imaju moć ili razlog da sakriju svoju ružnu doušničku prošlost, upravo su najaktivniji u ovom periodu, i daju sve od sebe da utiču na formiranje nove Vlade i da ne dopuste da pravi reformatori dođu do poluga vlasti i sprovedu reforme.

Na ispitu je politička elita, tj. parlamentarne stranke koje su dobile mandat građana za PROMJENE i DEMONTAŽU bolesnog Đukanovićevog režima.

Ako budemo donosili odluke u interesu građana i države i vodili računa o ispunjenju naših predizbornih obećanja biračima, lako će se formirati Vlada koja odgovara samo građanima, a ne tajkunima, predstavnicima globalne duboke države i tzv “zdravom jezgru” DPS.

Oni jos imaju moć i opasni su i spremni da kontrolišu transfer moći ka građanima. Sada se traže slabe karike u novoj vlasti koje će se proglasiti “razumnim” i koji će osporavati, usporavati i sprečavati radikalne političke i institucionalne reforme i demontažu pobjeđenog sistema.

Zato je poruka “nema revanšizma” veoma opasna jer može biti parola za skrivanje opasnih dilova između starih struktura moći i predstavnika nove vlasti koji neće dirati postojeće šeme moći i uticaja.

Prva poruka nove vlastI mora biti

DEMONTAŽA TOTALITARNOG SISTEMA I RADIKALNE REFORME

To ne znači komunističke likvidacije i lažna montirana suđenja, nacionalizacije privatne svojine i progon nekomunista, 1945, Goli Otok 1948, DpS Sigurni glas.

Ne. Odlučno odbacujemo komunističke metode progona i obračuna sa neistomišljenicima.

Oni su tako otimali moć od naroda od 1945 i prenosili je u Partiju, a kasnije u MAFIJU i na kraju sva moć je skoncentrisana u rukama jednog čovjeka. Koji je još uvijek Predsjednik Crne Gore.

Ugledamo se na najbolje lekcije iz uspješnih tranzicija bivših komunističkih zemalja- Česke, Poljske, Estonije, Slovenije, Litvanije, Istočne Njemačke, a želimo da izbjegnemo fatalne greške loših tranzicija - Rusije, Rumunije, Bugarske, Srbije.

Ako se nova vlast bude pravila da se radi samo o pukoj smjeni vlasti, bez demontaže sistema, Đukanović će lagano nastaviti da povlači konce iz sjenke i pravi razne dilove sa novom vlašću. Posebno ako znamo da iz nekih od stranaka iz nove vlasti stoje medijski, finansijski i građevinski tajkuni koji su i do sada vrlo uspješno sarađivali sa režimom i pravili milione.

Ja zastupam program PzP i DF i tražim radikalni raskid sa prethodnim režimom, DEMONTAŽU mehanizama totalitarne vlasti i TEMELJNE REFORME.

Zato SMETAM.

Ali to nije ništa novo. Borba PzP protiv tih centara moći traje od osnivanja 2006. Meta smo njihovih medijskih napada. Organizuju svoje botove i plaćaju razne mim stranice na FB da nas blate i šire laži o nama. Neprekidno vrbuju naše članove i od njih prave svoje poslušnike u njihovim privatnim političkim strankama.

PzP ostaje dosljedan svom programu i promoviše PROMJENE u interesu građana i države, a nikad neće biti marioneta interesnih struktura, za koje niko nije glasao na izborima, a koje žele da imaju uticaj na formiranje svoje Vlade.

PzP nikad neće prevariti svoje birače.

Podržaćemo svaku vladu bez DPS, ali nećemo odustati od svog programa REFORMI.

‼️PRVO CRNA GORA‼️ Nebojsa Medojevic