MEDOJEVIĆ: DOLAZI TEŠKO VRIJEME PREŽIVLJAVANJA. NAROD TRAŽI PRAVDU I SOLIDARNOST!!!

Nebojša Medojević

U uslovima ekonomske apokalipse koja nas čeka, najvažniji prioritet je obezbjediti dovoljno HRANE za stanovništvo.

Vlada Crne Gore tajno pregovara sa MMF program radikalne štednje. Prioritet MMF je da se vrate DUGOVI POVJERIOCIMA. A to je skoro 1 mlrd EUR u ovoj godini. Fondu PiO će nedostajati preko 100 mil EUR.

Ako DPS formira Vladu čeka nas SMANJENJE PLATA I PENZIJA I MASOVNA OTPUŠTANJA !!!

Vlada DPS će teret krize i vraćanja dugova prebaciti na narod. I to na one najsiromašnije. Pare od kredita su uzeli tajkuni, a dugove ce vraćati narod!!!

Ja mislim da to nije POŠTENO i da tome moramo stati na kraj. Dugove ćemo vratiti od para koje su DPS tajkuni pokrali i iznijeli van zemlje. Mi znamo gdje su njihovi računi. Samo vi narode treba da glasate za PROMJENE.

Zato je sad najveći prioritet obezbijediti dovoljno HRANE, i to iz sopstvene proizvodnje. Zato Vlada treba da preusmjeri novac iz budžeta koji je isao DPS tajkunima, ka proizvođačima hrane. Vlada mora da GARANTUJE otkup svih TRŽIŠNIH viškova po FER TRŽIŠNOJ CIJENI. Proizvodnja hrane je PRIORITET.

Neophodno je uvesti sopstvenu valutu. Za početak makar novčane bonove.

Vlada mora izdati bonove za hranu i osnovne higijenske potrebštine za porodice koje ostanu bez dovoljno prihoda zbog krize.

Neophodno je prodati sva luksuzna vozila, ukinuti službena putovanja i dnevnice (osim neophodnih), obustaviti javne nabavke opreme i usluga, revidirati kapitalni budžet i obustaviti namještene poslove Bemaxu, Volvoxu, Čelebiću itd itd, revidirati sve stambene kredite date po netržišnim uslovima, ukinuti subvencije za obnovljive izvore energije, zaplijeniti svu imovinu za koju nosiocu javnih funkcija nemaju opravdanje, zamrznuti sve račune u inostranstvu javnih funkcionera i niihove djece, kao i tajkuna bliskih režimu ( kao npr. Brano Gvozdenović, Ana Kolarević i sl.)

Vlada DF-a će osnivati državni holding za razvoj radi valorizacije naših resursa kroz proizvodnju za izvoz. Nova radna mjesta, profit i razvoj.

Dolazi teško vrijeme. Vrijeme preživljavanja.

Narod traži pravdu i solidarnost.

Nebojsa Medojevic

Predsjednik Pokreta za promjene