Lalević: Udbaška ikonografija ni ovaj izborni ciklus ne zaobilazi Berane, pozivamo građane svih vjera I nacija da glasaju promjene za budućnost Crne Gore

Još jedna udbaška ikonografija ni ovaj izborni ciklus nije zaobišla opštinu Berane, pod okriljem noći ispisani "nacionalistički grafiti" upereni protiv muslimanskog i bošnjačkog stanovništva nisu iznenadili nijednog stanovnika našeg grada. Podsetićemo naše sugrađane na sličnu pojavu pred oktobarske parlamentarne izbore 2016 godine, kada je omladina PZP prekrečila slične poruke mržnje u naselju Dolac. Takođe noć uoči izbornog dana uvek po pravilu neidentifikovani pojedinci automobilima u gluvo doba noći uz sirene i viku pogrdnih uvreda prolaze velikom brzinom kroz naselje Hareme naseljeno većinski muslimanskim stanovništvom, ta lica nikada nisu otkrivena a kamoli procesuirana od strane nadležnih državnih organa, isto tako nisu otkrivena ni lica u misterioznom crvenom kombiju koja su za dan državnosti takođe pod okriljem mraka oskrnavili državne zastave. OO PzP Berane osuđuje pisanje ovih grafita po Beranama. Politika DF je ravnopravnost i pomirenje svih u Crnoj Gori. OO PzP traži od policije i tužilaštva da odmah rasvjetli ovaj kriminalni čin.

OO PzP Berane poziva policiju i tužilaštvo koje su odmah otkrili ko je cijepao zastave u BP ili ko je crtao trobojke da tako postupe i sada. Očekujemo da u toku dana otkriju ko je pisao grafite. Da ih krivično procesuiraju.

Jedno je sigurno da uvek posle ovakvih sramotnih udbaških aktivnosti i pokušaja narušavanja multietničkog sklada u opštini Berane DPS doživi novi poraz, jer građani Berana najbolje znaju ko je krao sopstvene građane, a ko krade taj i laže, i da je došlo vreme za istinu. To će pokazati 30 avgusta i već viđeni najgori rezultat Dps u Beranama.

OO PzP Berane poziva sve Berance, svih vjera i nacija da glasaju PROMJENE i da glasaju za Budućnost Crne Gore

Marko Lalevic
Potpredsjednik Opstine Berane
Potpredsjednik PzP i Predsjednik OO PzP Berane