Marović: Mještani Fundine i Kakaricke gore nisu za pripajanje opštini Tuzi

Nije jasno, odnosno ako bih bila zlurada, pomislila bih da je u pitanju loša namjera albanaca iz Tuzi. Prvo traže da se razgraniče s Podgoricom u čijem sastavu su Fundina i Kakaricka gora a onda naknadno traže da im se u "miraz" da ono što im ne pripada. Teritorijalno sigurno ne. Čula sam pojašnjenje predsjednika Đeljošaja, tokom njegovog gostovanja u jednoj tv emisiji kad je naveo da je jedan od razloga za pripajanje tih teritorija i etnička struktura Tuzi, želja za multietnicnošću pripajanjem teritorije sa pretežno srpsko crnogorskim stanovništvom, pominjući Kučka korita i tu teritoriju, čudno? Posebno je čudno jer to dolazi iz usta čovjeka koji je u sred Skupštine reciklirao Crnogorski rječnik.

Vjerujte da mještani Fundine i Kakaricke gore, tj. većinski dio nije za pripajanje opštini Tuzi, a lokalni DPS na čelo sa Vukovićem i Vešovićem bi itekako trebao da porazmisli tokom sklapanja i vraćanja duga Tuzanima i Albancima jer im Kuči neće tako lako dozvoliti da se igraju sa njihovom teritorijalnom pripadnošću.

Postoji još jedna bojaznost a to je: sad bi Fundinu i Kakaricku goru, pa bi možda kasnije Ulcinj i Bar, pa tako u nedogled gdje god je albanski živalj, to nikako nije dobro i moramo očuvati Podgoricu. Istorija ovih krajeva zasigurno je drugačija i pozitivnija od trenutnih interesnih odnosa u vladajućoj koaliciji.

Marija Marović
Odbornica Pokreta za promjene u skupštini Glavnog grada