MEDOJEVIĆ: NAMA SVETI VASILIJE, SVETI PETAR I NJEGOŠ, VAMA TOMPSON! SVAKOM SVOJE!

Nebojša Medojević

Samo najveći neprijatelj i izdajnik države Crne Gore i Crnogorskog naroda može odbacivati srpski narod, pravoslavno hrišćanstvo i našu Crkvu.

Pokušaj čupanja korjena našeg duhovnog identiteta i naše prošlosti, tradicije i predaka i stvaranje nekog “novog Crnogorca” kakav nikad nije postojao je opasan i bolestan eksperiment Đukanovića i globalnih satanista.

Hapsiti Vladiku Joanikija na dan Svetog Vasilija Ostroškog je užasan anticrnogorski čin. To ne može biti djelo institucija države nastalih na volji naroda. To je jasan akt okupatorske vlasti koja je preuzela zadatak da promjeni identitet pravoslavnog naroda u Crnoj Gori.

Zato emitovanje spota ekstremnog hrvatskog desničara koji javno i otvoreno decenijama podržava ustaški pokret i NDH i zločine ove fašističke tvorevine prema Srbima, Jevrejima i Romima, nije nikakva greška urednika.

To je osmišljena poruka biračima DPS pravoslavne vjeroispovjesti da je Đukanović odlučio da od njih napravi “nove Crnogorce”, unijate kojima je Vatikan i katolička crkva bliža od Pravoslavlja.

Birači DPS su se i do sada pokazali kao vrlo fleksibilni i spremni da za razne vrste beneficija i ličnih koristi ( neko za 50 neko za 50 milEur) odustanu od većine tradicionalnih vrijednosti koje su obilježavala način života Crnogoraca kroz vijekove.

Priznanje lažne države Kosovo, sankcije Rusiji, razaranje porodice i tradicionalnog morala, promociju kriminala i korupcije kao poželjnih i društveno opravdanih obrazaca ponašanja.

Uništenje privrede, zatvaranje fabrika, pljačkašku privatizaciju, korupciju u pravosuđu, enormne zarade DPS funkcionera ( u predsjendištvu DPS sjede skoro samo milioneri koji su novac stekli korupcijom i pljačkom države), čerupanje budžeta, besplatni stanovi za DPS funkcionere, plate u Plantažama od skoro 10.000 eur za direktore itd...

Đukanovića je vjerovatno pomisli da su birači DPS, Crnogorci pravoslavci, spremni da za neki lični interes ili novac prodaju dušu đavolu i odreknu se svojih predaka, tradicije, prošlosti i identiteta i postani “novi Crnogorci” .

Prevara je bila zamišljena kao propaganda da Crna Gora i nacionalni Crnogorci treba da imaju svoju Crkvu, jer je postojeća i jedina kanonska pravoslavna Crkva, SPC ( koja je i stvorila državu Crnu Goru), u stvari tuđa Crkva.

“Kad smo dobili državu, sad treba da imamo i Crnogorsku Crkvu” začuo se poklič Đukanovića.

Mnogi birači DPS navikli na svoje privilegije i prateći svoj interes su prihvatili ovaj spin i širili propagandu.

Na stranu sad, što je Đukanović ateista i nekršten, što je u međuvremenu postao dio satanističkog kulta ( koji inače upražnjavaju mnogi iz kruga globalnih bankara duboke države - Rotsild, Rokfeler, Soroš, Klintonovi itd itd). Pravoslavni Crnogorci birači DPS su i dalje vjerovali da je ideja Crnogorske Crkve dobra. Preciznije rečeno, nijesu smatrali da treba pružiti neki otpor vrhu Partije zbog toga.

Međutim, zakon vjerskim slobodama i nasilje koje je režim pokazao prilikom njegovog usvajanja , otkrio je pravu pozadinu i namjere Đukanovića.

Poslanici DF su u raspravi u Skupštini 26.12.2019. demontirali čitav mehanizam i pred očima javnosti pokazali da Đukanović ne želi da osnuje Pravoslavnu Crkvu, niti da reguliše status Crkvi i vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

DF je pokazao da Đukanović želi da otme vrijednu imovinu SPC u Crnoj Gori i da ISKORJENI pravoslavno hrišćanstvo iz Crne Gore.

Zakon, dakle nije samo protiv SPC ( “tuđe” Crkve, kako Đukanović kaže) .

ZAKON JE PROTIV PRAVOSLAVLJA I HRIŠĆANSTVA

To je bilo previše, čak i za Crnogorce Pravoslavce birače DPS. Počeli su protesti građana, na koje je pozvao DF, pa onda, za par dana i veličanstvene litije.

Službe su registrovale da vremenom sve veći broj pravoslavnih Crnogoraca, birača DPS učestvuje na litijama.

Režim odigrava očajničku kartu da litije predstavi kao pobunu Srba koja je dirigovana spolja ( Srbija i Rusija) protiv euroatlatskog puta Crne Gore i protiv crnogorske nezavisnosti.

Istina je da je na litijama najviše crnogorskih Srba, koji i jesu najodaniji vjernici SPC u Crnoj Gori, ali sve je više i više nacionalnih Crnogoraca koji ne žele da se odreknu PRAVOSLAVLJA, SVOJE PROŠLOSTI, PREDAKA, ISTORIJE.

Kako vrijeme prolazi, sve veći broj nacionalnih Crnogoraca shvata namjere satanista i prepoznaju opasnost da nam se instaliraju novi kultovi, nova božanstva, umjesto Pravoslavnog Hrišćanstva.

Kultovi Svetog Petra Cetinjskog, Svetog Vasilija Ostroškog i Njegoša su u suštini i država Crna Gora i pravoslavno hrišćanstvo i narod u Crnoj Gori. I Srpski i Crnogorski.

Sad su konačno pravoslavni Crnogorci, birači DPS prepoznali opasnost da prateći sataniste milijardere iz vrha DPS, osim fabrika, radnih mjesta, šuma, zemlje, voda , mogu ostati i bez svojih KORJENA.

Emitovanje pjesme hrvatskog esktremnog desničara i promitera ustaštva i NDH na Dan Pobjede 09.05. sa ekrana javnog servisa RTCG je bila fatalna greška Đukanovića. Možda je neko savjetovao Đukanovića da treba poslati neku poruku provokacije prema Crkvi i srpskom narodu u Crnoj Gori. Taj ko ga je savjetovao nije uzeo u obzir da poruke prensene preko zvijezde POP kulture ( a Tompson to jeste u Hrvatskoj i njihovoj dijaspori) simbolički djeluju mnogo snažnije i u podsvijesti svakog pravoslavca u Crnoj Gori stvaraju asocijacije na Jasenovac i stradanje nevinog srpskog stanovništva. Pokušaj provokacije pretvorio se u otreznjući talas. Šok terapija.

U mozgovima preko 400.000 pravoslavaca u Crnoj Gori nešto je kliknulo. “To je to. Ovo je projekat pokatoličenja Crnogoraca”

Kroatizacija Crne Gore. To je cilj zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Đukanović želi da pounijati pravoslavne Crnogorce i da ih odvoji od duhovnog istoka i približi Vatikanu.

Stari projekat. Ništa novo.

“Volim Mila i DPS, ali Crnu Goru volim više. Ja sam pravoslavni Crnogorac i moje svetinje su na istoku. U Jerusalemu, Konsatinoplju, Moskvi, Svetoj Gori, Hilandaru, na Cetinju , pod Ostrogom”, sve se cešće čuje među bivšim biračima DPS, nacionalnim Crnogorcima pravoslavcima.

Progon Crkve i pravoslavnih vjernika od strane NKT u vrijeme korone, još više je ukazao da DPS želi da ponizi i disciplinuje pravoslavni narod i da ih pripremi za finalno rješenje.

Hapšenje Vladike Joanikija, odredjivanje pritvora u zloglasnoj nikšićkoj Garaži, gdje se zatvaraju narkomani, prostitutke, sjecikese, lopovi, trebalo je bude primjer kako će se Đukanović odnositi prema pravoslavcima, kada se uskoro završi epidemija korone.

Pravi ideološki i duhovni naslednici onih koji su 1945 od 200 sveštenika u Crnoj Gori pobili 170, bez suda i krivice, ponovo pokazuju svoje pravo, antihrišansko, anticrnogorsko,antisrpsko, satansko lice.

Ali, umjesto saginjaja kičme i ljubljenja ruke Gospodaru Mraka, narod je ispravio kičmu, ustao i rekao DOSTA. NE DAMO SVETINJE! NE DAMO CRNU GORU!

Sad se vidi koliko je projekat crnogorsko-srpskog pomirenja i smjene ove satanske vlasti bio vizionarski i spasonosan za Crnu Goru. Zato nas satanisti iz vlasti i njihovih medija progone i napadaju.

Samo složno!!! Samo Jako!