BOŠNJAK O UŽASNOJ ISHRANI TRUDNICA U KOTORU: SRAMNO DA NAŠ ZDRAVSTVENI SISTEM NA OVAJ NAČIN DOČEKUJE NOVI ŽIVOT

Branka Bošnjak

Prava slika zdravstvenog sistema Crne Gore nijesu ovi namontirani hvalospjevi kojima smo zatrpani ovih dana kao već pripremljeni odgovori na dobro isfiltrirana i namještena pitanja novinara, već ona kriška hljeba namazana nutritivno bezvrijednim margarinom, koje se svakodnevno za doručak servira trudnicama u bolnici u Kotoru, navodi u saopštenju poslanica Demokratskog fronta Branka Bošnjak

Prije par godina sličnu sliku smo imali, podsjeća ona, i u Kliničkom centru Crne Gore, ali nakon medijskog pritiska i kampanje koju je tada povela Mreža žena Pokreta za promjene, to stanje se popravilo.

„Kakvo je sad, ne znamo. Sramno je da naš zdravstveni sistem na ovaj način dočekuje novi život, a još sramnije da poslije svih afera koje prate ministra Kenana Hrapovića ga predsjednik Vlade ne razrješava dužnosti. Sa jedne strane Luj Viton torbice, a sa druge strane „maza“ od margarina. To je nažalost današnja Crna Gora. Skorojevićima sve, a narodu ništa. Nadam se da će to narod kad bude trebalo znati to da kazni. U srećnim zemljama odmah bi uslijedile ostavke ali kod nas nema moralnih na pozicijama vlasti, koji bi preuzeli odgovornost, zaključila je poslanica Bošnjak.