Bošnjak: Markovićev poziv “neiskren i folirantski gaf”

Branka Bošnjak

Poslanica Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjak, kazala je “Vijestima” da je Markovićev poziv “neiskren i folirantski gaf”.

“Ova marketinški atraktivna, a perfidna igra Duška Markovića da se nešto može napraviti za četiri ljetnja mjeseca je besmislena. Tako se samo može doći do kozmetičkih promjena ali fer izbora nema, niti stvarne kontrole. A oni pod plaštom brige za zdravlje građana, u vrijeme epidemije i policijskog sata kvarno vode izbornu kampanju”, istakla je Bošnjak.

Branka BošnjakBošnjak(Foto: Boris Pejović)

Ona je ocijenila da odgovor na premijerov poziv treba da bude jedinstven, dogovoren od cijele opozicije i svih društvenih činilaca kojima je interes demokratska i prosperitetna Crna Gora.

“Zaštita zdravlja u uslovima epidemiološkog rizika, zaštita od nadolazećeg već evidentnog bankrotstva i slobodni i fer izbori su tri ključne stvari koje će odrediti budućnost Cene Gore. One su međusobno isprepletane i mora se na njih gledati, kao na paket. Ukoliko im se neozbiljno pristupi, očekuju nas konflikti i veliki gubici”, istakla je Bošnjak.

Ona je podsjetila da je DF predlagao formiranje Vlade nacionalnog spasa, sa mandatom od godinu dana, čiji bi zadatak bio da puna zdravstvena zaštita građana, početak reformi i stvaranje uslova za prve slobodne i fer izbore:

“Uostalom u ovakvim uslovima, to nam i Ustav omogućava a ako ima volje može se postići i dogovor u njegovim izmjenama”.