MAROVIĆ: VIRTUELNO PARKIRANJE

Marija Marović

Prije nego je gradsko preduzeće pustilo u rad aplikaciju „parking servis” kojom pomoću telefona dolazimo do slobodnog parkinga, morali su se postarati da obezbijede dovoljan broj parking mjesta naročito u centru grada, smatra Marija Marović, odbornica DF-a i PzP-a u Skupštini Glavnog grada. Ona ističe da imamo malo parkinga pa je nekome recimo potrebno mjesto u centru, a prvo slobodno je preko Morače.

Parking mjesta ima malo u glavnom gradu s obzirom na to da je veliki broj automobila. Prvo je trebalo poraditi na tome da se obezbijedi dovoljno parking mjesta prije svega u centru grada gdje je najveća frekvencija, pa onda da radimo aplikacije. Realno je preduzeće trebalo da sagleda situaciju na terenu, pa tek onda da se bavi virtuelnim stvarima. Nijesam protiv aplikacija i digitalizacije, ali prvo treba riješiti ove stvari jer ovako samo dolazi do konfuzije. Uveli smo aplikaciju, a nemamo mjesto za parkiranje. Tako dolazi do kolapsa. Biće da toliko ljudi skine aplikaciju i koristi, a neće moći naći parking mjesto – navodi Marović.

Ona smatra da je Parking servis prije svega trebao da riješi problem sa parkiranjem, te da su trebali napraviti još parkinga pa uvesti aplikaciju.

Parking servis uzima dosta novca, a bave se aplikacijama umjesto izgradnjom parkirališta. Razumijem i želju da hoćemo sve da nam bude na klik, ali prethodno moramo dovesti u red stanje na terenu, a onda ići ka standardima – kaže Marović.