Marović: DPS odugovlači sa razgraničenjem

Marija Marović

Marija Marović, odbornica DF-a kaže da DPS očigledno odugovlači sa razgraničenjem jer mu tako odgovara, ali isto tako dobro zna težinu albanskih nacionalnih stranaka. Ona kaže da je Albanska alternativa jasno pokazala da nije saglasna sa potezima vladajuće koalicije, te da je sada u nedoumici da li je to početak kraja vladajuće koalicije u Podgorici. Marović navodi da su opštine Tuzi i Ulcinj stavile do znanja da mogu da funkcionišu samostalno, odnosno bez DPS-a.

Koliko mi se čini sve dok DPS-u ne bude odgovaralo da se desi razgraničenje, oni će raditi na odugovlačenju tog procesa, odnosno praviće se nijemi po tom pitanju. Potpuno je van pameti da imate iste glasače koji odlučuju i u Opštini Tuzi i u Podgorici – navela je Marović.

Kako kaže Marović jedino rješenje koje svima može biti od koristi je da glasači iz Opštine Tuzi nemaju pravo glasa u Podgorici.

DPS jedino tako do sada dolazio do vlasti kako na lokalnom tako i na državnom nivou. Posebno sada kada su u konstantnom padu, jedino rješenje za sve bi bilo da se što prije dođe do razgraničenja, ali lično smatram da su ih kolege iz AA i ostalih koalicionih partnera previše zadužili, tako da će DPS naći način da im izađe u susret – ističe Marović.

Marović navodi i da je razgraničenje između Podgorice i Tuzi daleko. Ona smatra da će se odluka o tome donijeti na nekoj višoj instanci.

Jasno je kao dan da gradonačelnik uopšte ne odlučuje samostalno i da će se odluka o razgraničenju donijeti na državnom nivou. Albanci su samim tim što su osvojili vlast u Opštini Tuzi, što jeste za pohvalu, pokazali da imaju političku težinu u određenim opštinama. Tako da koliko god da je gradonačelnik bio kategoričan i izričit da je dogovor trenutno na stendbaju, vidjelo se da kolege iz AA ne žele tek tako da odustanu. Prosto je jasno da će se odluka o konačnom razgraničenju Glavnog grada i opštine Tuzi donijeti na vrhu, a ne na lokalnom nivou – zaključila je Marović.