Bošnjak: Vrh Parlamenta ponaša kao kazneni vod usmjeren isključivo protiv poslanika DF-a.

Branka Bošnjak

“Malo je bilo što su do sada protivustavno, za izgovorenu riječ, kaznili moje kolege iz kluba blizu 10.000 eura, nego su na onoj sramnoj sjednici, kada su u sitne sate, pod okriljem noći usvojili Zakon o slobodi vjeroispovijesti izrekli kaznu udaljenja sa sjednice cijelom poslaničkom klubu DF, koja u skladu sa Poslovnikom znači svim poslanicima DF-a umanjenje plate od po 50 odsto”, kazala je Bošnjak.

Ona je istakla da da rukovodstvo Skupštine tendcenciozno tumači Poslovnik.

“Izreći nam kaznu udaljenja sa sjednice u momentu kada smo već svi bili nasilno, protivustavno, bez skidanja imuniteta, uhapšeni i ‘maricama’ udaljeni iz Skupštine i sprovedeni u Centar bezbjednosti, može samo ova smiješna družina, nedorasla pozicijama koje je uzurpirala”, kazala je Bošnjak.

Ona je istakla da se incident na koji se pozivaju dešavao u pauzi sjednice, navodeći da Poslovnik ne prepoznaje kažnjavanje za događaje u pauzama sjednice, niti poznaje kolektivnu odgovornost i kolektivno kažnjavanje kome je pribjegao predsjednik Skupštine.
“Više je nego jasno da vrhuška Skupštine dok sebi i njima podobnim službenicima, svaki mjesec, tajno, dijeli mjesečnu apanažu preko 300 eura, sa druge strane protivustavno kažnjava svoje kolege. Niko i ne zna gdje sredstva od kažnjavanja poslanika DF-a idu, možda baš za njihove apanaže”, istakla je Bošnjak.

Ona je istakla da nema dileme da će Administrativni odbor poslušno izglasati sve što im je naloženo:

“I sami su priznali da su oni samo tu da potvrde to što im se servira, a da ne ulaze u to da li je kazna opravdana ili ne”.

Bošnjak je poručila da ih neće obeshrabriti i ućutkati, “pa neka nastave i dalje sa ovim sramnim kažnjavanjima”.

“Iako su potpuno urušili taj visoki dom, mi smo tu isključivo radi istine i necenzurisane riječi koju možemo da plasiramo građanima. Nastavljamo istrajno i dosljedno, jer sveti cilj, a to je oslobađanje Crne Gore od poslednjeg diktatorskog režima u Evropi, mnogo je veći u odnosu na to da li će nam ‘kazneni vod’ uzeti platu ili ne. Sve negdje ostaje zapisano, pa neka svako ‘nosi svoj krst’. Neko će biti ponosan, a neko će se stidjeti svojih postupaka”, kazala je Bošnjak.