UPRKOS OPSTRUKCIJAMA REŽIMA, MEDOJEVIĆ NA PARLAMENTARNOM OBAVJEŠTAJNOM BEZBJEDNOSNOM FORUMU U SENATU SAD

Medojević u Senatu
Predsjednik PzP i jedan od lidera DF učestvovao je danas na konferenciji o borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala koja je održana u organizaciji Parlamentarnog obavještajno bezbjednosnog Foruma u Senatu SAD.
 
I pored ogromnog truda crnogorskog režima i lobista i lažnog informisanja nekih režimskih medija, Nebojša Medojević i Andrija Mandic su zvanicno pozvani kao clanovi Odbora za bezbjednost Skupštine kao ucesnici ovog Foruma.
 
Medojević je obavjestio Kongresmena Pitengerela da se kolega Andrija Mandić izvinio zbog izostanka jer mu sud nije vratio pasoš i nije mogao da realizuje ovu važnu posjetu i ispuni svoju poslaničku obavezu.
 
Medojević se u toku rada Foruma susreo sa kongresmenom Pitengerom, Senatorom Dan Coats (bivšim direktorom Nacionalne Obavjestajne Agencije ) i Michael Brown, bivšim sefom operacija DEA.
 
Medojević je upoznao sagovornike o političkom uticaju narko kartela iz Crne Gore i globalnim aktivnostima ove organizacije.
 
“Narko karteli iz Crne Gore su povezani sa najvećim narko kartelima Latinske Amerike, i predstavljaju ozbiljnu prijetnju nacionalnoj bezbjednosti SAD. Imajući u vidu da je organizovani kriminal u Crnoj Gori politički fenomen i da je nastao političkom odlukom vrha vlasti da djelove policije, bezbjednosne agencije, carine stavi direktno u funkciju šverca cigareta, a od 2000 godine i droge. Srastanjem narkokartela sa državom je okončano poslednjih godina sa preuzimanjem ključnih pozicija u tužilastvu i policiji i sada se ostvario san Al Kaponea, da mafija postavlja sefove policije, tužilastva i sudova. Politički uticaj i sukobi kartela oko kontrole ovih poslova ugrozavaju bezbjednost i stabilnost Crne Gore. Upravo ovih dana narkokarteli pokušavaju da izazovu etničke i religijske tenzije i sukobe, kako bi se skrenula pažnja javnosti sa korupcijskih skandala i sukoba kartela u vlasti. Prije dva dana je u Beogradu izvršen arentat na jednog od najvećih donatora crkve gdina Davidovića i Vladiku Joanikija, što ukazuje da su narko karteli spremni da izazovu etničke sukobe i haos, samo da bi zaštitili svoje interese i slobodu. “ istakao je Medojević
 
Medojević je jos jednom istakao značaj inicijative Predsjednika Trampa da meksičke kartele proglasi terorističkim organizacijama i da bi to trebalo modifikovati i na globalnom planu. Medojević je istakao da bi globalna politička akcija protiv narko kartela značajno pomogla i Crnoj Gori da se izbori protiv ovog fenomena koji ozbiljno ugrozava mir i stabilnost i demokratiju u Crnoj Gori.
 
 Medojevic i Kongresmen Pitenger
Medojević i Michael Braun, bivsi sef operacija DEA
Medojevic i Senator Dag Coast, bivsi direktor Nacionalne obavjestajne agencije u administraciji Donalda TrampaPress služba PzP