Nečuveni skandal: Brajović i Gvozdenović spriječili učešće Medojevića na Parlamentarnoj Skupštini NATO

Nebojša Medojević

Predsjednik PzP i jedan od lidera DF Nebojša Medojević brutalno je spriječen da učestvuje u sesiji Parlamantarne Skupštine NATO koja se održava u Vašingtonu od 09-12. decembra, saopštili su iz Pokreta za promjene.

Kako se navodi, iako je Medojević punopravni član Delegacije Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj Skupštini NATO i uredno je obavijestio rukovodstvo Skupštine da će prisustvovati ovoj sesiji koja se bavi bezbjednosnim prijetnjama, hibridnim ratom, terorizmom, uticaja Rusije i Kine u Evropi, obaviješten je od Generalnog Sekretara PA Davida Hobsa da ga uprava Skupštine Crne Gore NIJE FORMALNO PRIJAVILA.

 

Povodom ovog skandala reagovao je lider Pzp-a:

“Nemam nikakvu dilemu da se radi o politički motivisanoj opstrukciji od strane Gvozdenovića i Brajovića, jer su ocjenili da bi moji nastupi i bilateralni sastanci sa važnim ljudima iz sektora odbrane i bezbjednosti iz najjačih zemalja Zapada, nanijeli ozbiljnu političku štetu korumpiranom crnogorskom režimu. Zato su odlučili da po svaku cijenu, pa i po cijenu međunarodne blamaže spriječe moje učešće. Ja sam o ovakvom nečuvenom i skandaloznom odnosu uprave Skupštine obavjestio Predsjednicu PA NATO gđu Mun i Generalnog sekretara PA NATO Dejvida Hobsa, koji mi je i zvanično potvrdio da Skupština Crne Gore, jednostavno nije poslala običan dopis da ću ja kao član delegacije Skupštine Crne Gore prisustvovati ovom važnom skupu“, kazao je Medojević.

Obraćajući se predsjednici PA NATO Medojević je obavijestio gđu Mun o, kako je naveo, politički motivisanoj opstrukciji koju vrši administracija Skupštine u pogledu njegovog učešća na Transatlantskom forumu u Vašingtonu u periodu 09-11.12. 2019.

„Uprkos činjenici da sam blagovremeno izrazio zainteresovanost da učestvujem u ovom važnom sastanku, uprava Skupštine Crne Gore odbija da me formalno prijavi za dati događaj. To je očigledno politički motivisana opstrukcija od strane vladajuće većine, budući da sam predstavnik opozicije u delegaciji.

Imajući u vidu da ću već biti u Vašingtonu, te da ću učestvovati na godišnjem Forumu Međunarodne demokratske unije (IDU) u periodu 03-06.12, ljubazno Vas molim da mi dozvolite učešće na Transatlantskom forumu koji organizuje PS NATO.

Znam da ste veoma zauzeti kampanjom za opšte izbore u UK, te se izvinjavam zbog ovog direktnog obraćanja, ali nisam vidio drugi način da riješim problem sa kojim sam suočen“, naveo je Madojević.

Generalni sekretar PA NATO Dejvid Hobs u odgovoru lideru PzP-a, naveo je: „Povodom Vašeg upita oko Parlamentarnog transatlantskog foruma, stupili smo u kontakt s Vašom skupštinskom administracijom, koja nam je potvrdila da nijedan član crnogorske delegacije neće biti prijavljen za učešće na sastanku.

Ne možemo se miješati u unutrašnja pitanja neke nacionalne delegacije i – kao i u svakoj organizaciji – moramo poštovati zvanične linije komunikacije i „lanac komande“. Jer, nacionalne delegacije su te koje upravljaju našom Skupštinom, a ne obratno.

Mogu, naravno, da razumijem Vaše nezadovoljstvo, ali se bojim da je ovo unutrašnje pitanje za Vašu skupštinu. Žao mi je što nisam u mogućnosti da Vam dam povoljniji odgovor“, naveo je Hobs.

Lider PzP-a iskazao je sigurnost da su i u NATO-u svjesni da istina o vezama crnogorskog režima sa transnacionalnim kartelima za šverc kokaina, oružja, ljudi, cigareta i pranju prljavog novca polako ali sigurno postaje glavni znak prepoznavanja ove vlasti u međunarodnoj zajednici i da će sve češće, na ovakve i slične skupove biti pozivani i predstavnici DF .

„Ja sam posebno pripremio prezentaciju o stvarnim vezama ruske mafije, bezbjednosnih struktura, tajkuna sa vrhom crnogorskog režima, i audio snimke razgovora glavnog ruskog čovjeka u CG Milana Roćena iz 2006 koji sve to potvrđuju. Naravno da ću sve to poslati na odgovarajuće adrese, a sve ću detaljno prezentirati na sledećem sastanku PA NATO” istakao je Medojević.