Medojević se sastao sa senatorom Jangom

Nebojša Medojević i Senator Jang

Predsjednik PzP i jedan od lidera DF Nebojša Medojević prvog dana rada Kongresa IDU sastao se sa Republikanskim Senatorom Todom Jangom koji je i član Odbora za spoljne poslove Senata .

„Medojević je upoznao Senatora Janga sa sistemskim progonom političkih oponenata režima Đukanovića i upozorio na politički uticaj narko kartela koji su preuzeli ključne pozicije u policiji, tužilaštvu i sudovima i koji su povezani sa meksičkim kartelima i koji su svoje djelovanje proširili i na SAD“, navodi se u saopštenju dostavljenom redakciji.

“Najveća zaplijena kokaina u istoriji SAD desila se u Filadelfiji kada je zaplijenjeno preko 30 tona kokaina, na brodu GAYANA, sa posadom koju su sačinjavali pripadnici narko kartela iz Crne Gore. Snažno podržavam ideju Predsjednika Trampa da meksičke narko kartele proglasi terorističkim organizacijama, jer one po svom djelovanju, ciljevima i prijetnjama po osnovne civilizacijske vrijednosti kao što su demokratija, pravna država i osnovna ljudska prava i jesu. To će imati i dalekosežne posledice na efikasniju borbu protiv narkokartela u čitavom svijetu, pa se nadam da će se to desiti i u Crnoj Gori, gdje su karteli pod političkim patronatom vlasti”, istakao je Medojević.

„Senator Jang je iskazao interesovanje za ova pitanja koja predstavljaju zajednički interes i SAD i Crne Gore i iskazao zahvalnost Medojeviću na hrabroj borbi protiv organizovanog kriminala koji je postao globalna prijetnja.

Senator Jang je iskazao zabrinutost zbog problema koje Medojević ima u Crnoj Gori zbog svoje političke borbe protiv veoma opasnih narko kartela, koji su imali kao epilog njegovo hapšenje, nakon govora u Skupštini. “Radite patriotski posao. Država treba da vas zaštiti”, zakljucio je Senator Jang“,navodi se u saopštenju Pokreta za promjene.