Medojević: Smrad truleži korupcije i zavjera na dvoru

Nebojša Medojević

Kad su nas iz DF progonili zbog lične osvete i naloga braće Đukanović, likovi kao ovaj su ćutali, ili su ispijali viski sa Đukanovićem, smijali se i veličali Katnića, reagovao je danas na svom FB profilu, Nebojša Medojević, jedan od lidera DF-a.

Kad je kerber braće Đukanović krenuo na njega, njišti kao Damjanov zelenko. A samo su ga priveli i pustili, osvrćući se na reakciju buznismena Zorana Bećirovića.

Ja sam zbog izjava i govora u Parlamentu robijao u samici 15 dana. Milan Knežević zbog gurkanja sa policajcem 3 mjeseca, Mihailo Čadjenović i Momir Nikolić po 7 mjeseci, Dejan Vujisić i Željko Šćepanović po 6 mjeseci. Na pravdi Boga, bez ijednog dokaza, sumnje, indicije. Samo zbog lične osvete Katnića i njegove obijesti, istakao je Medojević.

Tada mu nijesu bili važni principi, Ustavna prava, pravna država, demokratska i nezavisna Crna Gora.

Ovaj lik je mirno ćutao u društvu Đukanovićevog tajkuna Pejovića kada me je metalnim postoljem pokušao udariti na aerdoromu u Beogradu i kod sudije je slagao da to nije vidio, a bio je na 2 metra od događaja. Sad mu se vratilo. Tako to ide. Kako radiš, tako i dočekaš.

MedojevićNebojša Medojević

Radi podsjećanja, prošle godine na današnji dan sam bio u samici ZIKSA, uhapšen na pravdi Boga, zbog mojih izjava protiv kriminalca Katnića. Sve prođe, a istina ostaje.

Jasno je bilo da će Katnić da uruši ne samo tužilaštvo, pravosuđe, nego i DPS . Nasilje proizvodi nasilje. Nepravda proizvodi otpor.

O neminovnosti sukoba na dvoru sam pisao prije 10 godina, podsjeća Medojević i dodaje:

Ovako završe sve personalne diktature jer u piramidi vlasti i moći nema mjesta za sve. Što bi naš narod rekao – mala bara, puno krokodila .Predatorski karakter vlasti kreirao je i takav tip tajkuna, koji su društvenu moć stekli diskrecionim privatnim odlukama braće Đukanović. Sada oni svoju moć baziraju na milionima koje su stekli uglavnom korupcijom i kriminalom i nijesu spremni da mirno posmatraju kako ih konkurenti na dvoru gaze.

Sukob između dva političko-švercersko-bezbjednosno-kriminalna klana iz Granda i Mojkovca traje godinama, sa slabijim i jačim intezitetom.

Od dolaska Katnića na mjesto Specijalnog tužioca i Lazovića na mjesto šefa policije, klan iz Granda je preuzeo i državne mehanizme za obračun sa konkurencijom na tržištu šverca cigareta, oružja, droge, kao i sa konkurencijom za najprofitabilnije poslove sa državom i investicije u najatraktivnije projekte. Lazović je otvoreno krenuo na Markovića i tu više nema stajanja.

Sukobi mafijaških klanova su manje rizični kada se dešavaju u podzemlju i van institucija sistema. Kada mafija uđe u policiju, ANB, tužilaštvo, sudove, medije, banke, Vladu i utiče na državne odluke i javne politike onda nasilje postaje institucionalizovano.

Brak mafije i države počinje veseljem, zaliva se šampanjcem i kokaikom, ali razvod se završava na ulici-obračunima i pucanjem. A onda država strada kao kolateral.

Imajući u vidu da je ovo nastavak sukoba na dvoru Đukanovića, mi iz DF samo posmatramo kako se sistem raspada u smradu i truleži korupcije.

DPS mora pasti, da bi se Crna Gora podigla. Crna Gora se mora podići, da bi DPS lopovska sekta pala, poručio je Medojević.