PzP: Medojević u radnoj posjeti Berlinu

Nebojša Medojević

Predsjednik Pokreta za Promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević, nalazi se u radnoj posjeti Berlinu, gdje treba da obavi redovne konsultacije sa kolegama iz njemačkog političkog i javnog zivota o mogućim modelima rešenja duboke državne krize u Crnoj Gori. 

Medojević će iskoristiti boravak u Berlinu da promoviše predloge Demokratskog fronta u vezi brisanja fantom birača iz biračkih spiskova i sprečavanja sistemske kupovine birača novcem od šverca droge i cigareta, što Odbor za izbornu reformu uopšte nije  uspio da riješi, kao najveći problem.  

Demokratski front je i ranije javno pokazivao dokumentaciju iz izbornog štaba DPS-a gdje se jasno vidi da DPS dovede od 20-25.000 stranaca, uglavnom iz država iz okruženja da glasaju na izborima preko lažnih ličnih karata, što im donosi 5 mandata. Dolazak i odlazak ovih fantom birača organizuje ANB i za potrebe te operacije isključi se sistem za elektronsku evidenciju prelazaka granice, na dan izbora,na nekoliko sati. 

Medojević je iskoristio boravak u Berlinu i za pripremu svoje službene posjete SAD i učešću na godišnjem sastanku IDU koji ce se održati  od 03. do 06. decembra u Vašingtonu, a na kojem bi trebalo da se rasparvalja i o progonu Nebojše Medojevića i političkoj represiji režima protiv Demokratskog fronta.