Medojević: “Očekujem da parlament odbaci ovu opasnu i bolesnu izmišljotinu"

Nebojša Medojević

Lider Pokreta za promjene i član predsjedništva Demorkatskog fronta Nebojša Medojević, kazao je za Standard da očekuje da će parlament odbaciti inicijativu za skidanje imuniteta, koju je zatražio specijalni državni tužilac Milvoje Katnić. Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će se raspravljati o Medojevićevom poslaničkom imuitetu, trebalo bi da se održi ovog mjeseca, ali prije toga Administrativni odbor treba da odobri tu tačku devnog reda.

Skidanje imuniteta Medojeviću zatražio je specijalni državni tužilac Milivoje Katnić na osnovu sumnjivog notesa odbjeglog biznismena i vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića, u kom navodno stoji da je lideru PzP-a dao 10.000 eura.

Kako saznaje Standard, Administrativni odbor bi po ovoj tački trebalo da zasjeda u narednih desetak dana, a Medojević tim povodom navodi da se nada da će Skupština odbraniti svoj integritet.

“Očekujem da parlament odbaci ovu opasnu i bolesnu izmisljotinu Katnića i da poslanici zaštite ovu instituciju od osvete i odmazde tužioca. Ako se jednom prihvate ovi metodi namještanja i montiranja koji su poznati iz 1948. godine, Katnić ce pored uništenja i razaranja tužilaštva razoriti i parlament i demokratiju i državu Crnu Goru. Neko mora zaustaviti ovog čovjeka i to treba da uradi parlament odbacivanjem ove tragikomične inicijative”, rekao je Medojević za Standard.

Lider PzP-a je odbacio bilo kakve veze sa odbjeglim biznismenom Duškom Kneževićem.

“Knežević nije dao ni centa ni meni ni PzP-u ni DF-u. On je finasirao DPS i korumpirao nosioce vlasti što dokazuje ovih dana i nedjelja na svojim snimcima. Od opozicije kakav je PzP i DF nista nije ni mogao dobiti niti očekivati, a sam je priznao šta je i kako radio”, kazao je Medojvić.

Navodi da je on opasan za vlast zbog “međunarodnih veza sa Njemačkom, Velikom Britanijom i SAD”, kao i da zbog toga pokušavaju da ga eliminišu na sve načine”.

“Dok se smrad i trulež korupcije i raspadania iz tužilaštva nepodnošljivo širi Crnom Gorom , korumpirani dvojac, Stanković i Katnić, umjesto da budu smjenjeni i uhapšeni, oni nastavljaju sa bestijalnim montažama i progonom lidera DF-a. Crnogorskoj javnosti je poznato da u montažama i izmišljotinama ovaj dvojac sa kormilrom, ne bira sredstva i da je Katnić vršio pritisak na profesora Duška Kneževića da laže da sam mu ja dao 100.000 dolara da promijeni u eure, a ne da je to uradio Slavoljub Migo Stijepović, koga je čitava domaca i medjunarodna javnost vidjela da trpa kovertu u džep”, rekao je Medojević.

Lider PzP-a ističe da kada je Duško Knežević objavio snimak, Katnić nije pokrenuo krivični postupak protiv lidera DPS Đukanovica , niti je privodio Stijepovića.

“Staljinističkim i informbirovskim metodama montaža optužbi, na bazi iskaza nekog svjedoka saradnika po principu ‘reče mi jedan čoek’ je zaštitni znak protivustavnog i nezakonitog ponašanja Katnića. Ko može da povjeruje i pomisli da sam ja na bilo koji način povezan sa Migom Stijepovićem i njegovim transakcijama sa režimskim tajkunom Kneževićem , taj je zreo za Dobrotu. Katnić od oktobra 2016. pokušava da mi smjesti veze sa nekim ruskim novcem, ali to ne uspijeva. Iz prostog razloga što tog novca nije ni bilo. Počeo je da bunca o 16-17 miliona eura, lažno me optužio za 50.000 dolara zidara iz Teslića, da bi sada spao na 10.000 eura koje mi je navodno dao Duško Knezević”, rekao je Medojević.

Slučaj vezan za pranje novca se, kako ističe, raspada na sudu zbog promašene optuznice i nemanja nijednog dokaza.

“Svi vide da se radi o ličnoj odmazdi braće Đukanovic i Katnica zbog mojih prica o švercu droge, farmaceutskoj mafji, zločinima u Cavtatu. A ja imam i dodatnu diplomatsku aktivnost. Ako ovo prođe Katniću, on će moći da hapsi poslanike po principu ‘reče mi jedan čoek’. Ovo je previše providno i opasno. Tako da se može desiti da na glasanju parlament odbije ovaj poliitčki i lično motivisan zahtjev u kome nema nijedne riječi o bilo kojoj mojoj radnji koja se može dovesti u vezu sa krivičnim djelom”, poručio je lider PzP-a.