Medojević: Crnogorske pomorce je vlast gurnula u šverc kokaina

Nebojša Medojević

Najava administracije SAD da neće dozvoliti ulazak kontejnerskih brodova velikih kompanija na kojima većinu posade čine crnogorski pomorci, direktna je posledica zaplijene rekordne količine od 18 tona kokaina na brodu MSC Gayan  u Filadelfiji.  Američke bezbjednosne agencije, a posebno DEA od 2006 godine sa posebnom pažnjom prate djelovanje narko-kartela iz Crne Gore koji su postali veliki globalni igrači sa odličnim vezama sa južnoameričkim kartelima koje proizvode kokain. Velike nabavke kokaina su uvijek pod pažnjom DEA koja ima svoju mrežu agenata u narkokartelima koji proizvode kokain.  

Uloga crnogorskih pomoraca u transportu velikih količina kokaina preko Atlantika, na velikim trgovačkim brodovima, na rutama prema Evropi, registrovana je još 2007, 2008 godine i od tada su pod posebnom pažnjom DEA. 

Istražujući modus operandi crnogorskog narko-kartela. DEA je locirala ulogu crnogorskih posada veoma važnom. Da bi izbjegli akcije DEA i carinskih službi , crnogorski pomorci su robu uzimali na otvorenom moru, kao u ovom slučaju, kada su napustili luku u Peruu. 

Šta je specifično u ovoj operaciji, što je dovelo do ove radikalne reakcije adminsitracije SAD. Agenti DEA su došli do saznanja da je veći dio ovo robe treba da završi u SAD, a to je poslednjih godina politička tema broj 1 u SAD. Sigurnost južne granice SAD i borba protiv meksičkih narko-kartela otvorila je i pitanje podizanja zida prema Meksiku, što je postalo jedno od najvažnijih političkih pitanja. Imajući u vidu da je u SAD praktično već počela predsjednička kampanja za izbore 2020, ova rekordna zaplijena kokaina je morala izazvati pažnju svih političkih i bezbjendosnih struktura u SAD. 

Pokušaj ulaska na tržište SAD sa tolikom količinom droge bio je, po svemu sudeći, prelazak crvene linije i crnogorski pomorci će sada plaćati ogromnu cijenu zbog angažovanja ne malog broja pomoraca u švercu kokaina. 

Ova mjera SAD može biti praćena i ne izdavanjem viza za crnogorske pomorce, što će brodovlasnicima biti dovoljan razlog da ne angažuju naše pomorce.

Kompanija MSC koja je u vlasništvu JP Morgana je već pretrpjela ogroman gubitak. Brod joj je zaplijenjen, osiguravajuća društva će sigurno povećati premije za osiguranje, klijenti će izbjegavati ovu kompaniju. Šteta se može mjeriti stotinama miliona USD, ako ne i milijardama jer se radi o jednoj od najvećih svjetskih kompanija za kontejnerski prevoz.

Crnogorskim pomorcima ne može pomoći država, čija vlast stoji iza šverca kokaina. Ovaj šverc je “državni” posao iz niega se finansiraju krađe izbora i kampanje DPS.

U borbi za posao, crnogorskim pomorcima ne preostaje ništa drugo već da mijenjaju državljanstva. Crnogorski pasoš je u ovom trenutku crveni karton za pomorce. Istina zbog ovog štetu trpi i veliki broj pomoraca koji nijesu učestvovali u švercu kokaina, ali treba biti pošten pa reći da je veliki broj i učestvovao. Postajali su bogati za godinu dana plovidbe, kupovale su se nekretnine, skupocjeni automobili i iskusnim starim pomorcima je bilo jasno da se od plate to ne može zaraditi. 

U poslednje vrijeme ukrcaj crnogorskih pomoraca na kompaniju MSC je išao preko izvjesne gospođe sa Banovog Brda i svima je stavljano do znanja da se od njih mogu očekivati i određene aktivnosti koje nijesu uobičajene niti u opisu posla. Tako da su svi crnogorski pomorci uključeni i šverc kokaina dobro znali gdje idu i šta će da rade i niko ih nije ni prisilio ni prevario. 

Jedini spas za povraćaj reputacije crnogorskih pomoraca je smjena ove mafijaške i švercerske vlasti koja ih je gurnula u kriminal sa drogom.

 

Nebojša Medojević

Predsjednik PzP

Poslanik DF