Medojević: Katnić ne smije a hapsi šefove Poreske uprave - ne da Aco

Nebojša Medojević

Afera KLAP I VARDAR, pranje para, poreska utaje i pljačka državnog budžeta nije bila koguća bez direktnog učešća vrha Poreske Uprave. Lažni stečajevi fantom firmi za štincung bez poreskih inspekcija i plaćanja poreza, povraćaj PDV koji nikad nije plaćen, se moglo godinama nesmetano odvijati samo uz logističku podršku Mugoše, Grebovića i Martinovićke. Oni to nijesu radili besplatno već su imali konretne korupcionaške prihode od vlasnika fantom firmi za pranje para.

I Katnić ne smije da hapsi nikoga iz Poreske Uprave. Hapsi direktore iz privatne banke koji nijesu oštetitili budžet, već eventualno privatne vlasnike banke, ali ne smije da hapsi funkcionere Poreske uprave za štete od više stotina miliona eur direktno budžetu Crne Gore.

Katnić je lični privatni tužilac braće Đukanović i on nije u stanju da obavlja svoju ustavnu funkciju. Samo dodatno urušava ostatke pravne države i dovodi pravni poredak u kolaps.

A ako Katnić svjesno ne sprovodi zakon i pokreće postupke protiv lica za koje postoje dokazi da su vršili teška krivična djela, onda on sam vrši krivično djelo. I to krivično djelo protiv interesa države Crne Gore. A to ne zastarjeva. Polakote.