Kojičić DPS-u: Djeci ste obećali igrališta

Aleksandar Saša Kojičić

Uglavnom gradu u poslednje vrijeme vrlo je primjetan trend izgradnje i obnove dječjih igrališta, ali to nije slučaj i sa Zetom, kazao je Aleksandar Kojičić, odbornik DF-a u Skupštini opštine u okviru Glavnog grada - Golubovci. On je naveo da su u gradu samo u poslednjih par dana otvorena tri, te da je najavljena izgradnja još nekoliko.

Većinu ih gradi i obnavlja Glavni grad, ali to rade i privatni donatori. Što naravno treba pozdraviti,ohrabriti i podstaći, posebno u vremenu kada su djeca zakovana za ekrane telefona, tableta, kompjutera i televizora. Na čitavoj teritoriji Podgorice se širi mreža dječjih igrališta, osim u Zeti. Nema ni izgradnje ni najave. Ni opštine, ni države, ni privatnih donatora. Nema potpuno funkcionalnih i opremljenih dječjih igrališta, čak ni oko predškolskih i školskih objekata – kaže Kojičić.

On ističe da je bilo obećanih igrališta.

Prije nešto više od dvije godine, vrh lokalne vlasti, vjerovatno u predizbornom zanosu i žudnji za glasovima, najavio je ulaganje od 30.000 eura u izgradnju prvog dječjeg igrališta u Zeti, koje se trebalo graditi u produžetku spomen kompleksa na Anovima. Najavljeno je da su i sredstva obezbijeđena. Ali, se na to pompezno obećanje zaboravilo, jer djeca nemaju pravo glasa, što bi u njih ulagali. Posebno u djecu Zete, šta će njima igrališta, imaju livade, dvorišta, voćnjake, lugove... Što ima da se luksuziraju na terenima koji služe za relaksaciju, zabavu, povećanje i poboljšanje motoričkih sposobnosti... Iako njihovi roditelji plaćaju sve prireze, poreze, takse, doprinose, od kojih se grade i igrališta u Podgorici. Pa bi možda mogli da nešto od tih sredstava ulože i u našu djecu. Da nijesu diskriminisana od najmanjih nogu – ističe Kojičić.

Šta o nedostatku igrališta u Zeti i obećanjima da će ih biti juče nijesmo saznali od Dragana Šuškavčevića, odbornika DPS-a, jer nije odgovarao na telefonske pozive.