Kojičić: Zeti potreban dom starih

Aleksandar Saša Kojičić

Nakon decenija praznih obećanja u Zeti se završavaju određeni projekti koji će doprinijeti unapređenju lokalne zajednice, a sa druge strane u postojeće objekte od opšteg značaja potrebna su ozbiljna i sveobuhvatna ulaganja, ukazao je Aleksandar Kojičić, odbornik DF-a u Skupštini Opštine u okviru Glavnog grada - Golubovci. On navodi da su to osnovne škole, posebno OŠ „Milan Vukotić”, kao i Dom zdravlja kome je hitno potrebna ozbiljna rekonstrukcija.

 
Da bi se zaokružila priča kompletnog životnog puta, smatram da bi bilo svrsishodno odraditi i projekat doma starih, jer na kvalitetnoj parceli u blizini resursnog centra, ima prostora za sličan projekat. Iako je Zeta tradicionalna sredina, u kojoj osim porodice, starijim sugrađanima pomažu i rođaci, komšije, kumovi, u svim svakodnevnim aktivnostima, ipak moderno vrijeme i njegovo ubrzanje,odlazak mnogih mladih na rad u druge gradove i države, visok nivo obaveza poslova i slično, jednostavno takav objekat traži današnje vrijeme. Dodatan imput toj ideji je i blizina resursnog centra za djecu sa invaliditetom, jer su mnoga istraživanja pokazala da je vrijeme koje stariji ljudi provode u njezi, zanimanju, druženju sa djecom OSI donosi ogromna i izuzetno pozitivna psiho-fizička poboljšanja i za jedne i za druge, u svakom smislu – rekao je Kojičić.
 
On je naveo da bi sportsku halu na Beglacima trebalo staviti u bilo kakvu funkciju, najbolje kroz privatno-javno partnerstvo, gdje bi ulog opštine bilo dosadašnje ulaganje u planove, lokaciju i izgradnju, a privatnog partnera završetak objekta i njegovo dalje odrzavanje, zaključio je Kojičić.