Medojević se sastao sa čelnicima IRI

Medojević, Scott Mastic i Paul McCarthy

Predsjednik PzP i jedan od lidera DF Nebojša Medojević se tokom službenog boravka u SAD, sastao sa gdinom Scott Mastic-om , zamjenikom Predsjednika i gdinom Paul McCarthy-em, direktorom za Evropu u Međunarodnom Republikanskom Institutu - IRI, krovnom think thank organizacijom koja promoviše vrijednosti i politiku vladajuće Republikanske sttanke SAD u inostanstvu. 

Medojević je upoznao visoke predstavnike IRI o kljućnim izazovima pred kojim se nalazi opozicija u Crnoj Gori, suočena sa progonom i pritiscima od strane režima Đukanovića.
 
“Crna Gora je poslednja država bivšeg komunistickog lagera koja nije smijenila
Vlast na izborima i ta činjenica opterećuje i blokira razvoj demokratije i efikasne tržišne privrede. Umjesto da se situacija popravlja, kriza je sve dublja, nepovjerenje sve veće i zemlja nepovratno ide ka sukobima i nestabilnosti” istakao je Medojević
 
“Jednostrana, navijačka i neobjektivna saopštenja Ambasade SAD u Podgorici, samo stvara dodatnu konfuziju među građanima i kreira alibi kriminalizovanom režimu Đukanovića da nastavlja sa progonon DF i ostalih oponenata. Tako je Ambasada SAD čestitala prvostepenu presudu Višeg suda protiv lidera DF, Andrije Mandića i Milana Kneževića, i ako je nepođeljena ocjena i stručne javnosti, i domaće i međunarodne da se radilo o montiranom procesu u kojem tužilaštvo nije predstavilo nijedan dokaz, već se čitav slučaj zasnivao na dogovorenom lažnom svjedočenju saradnika BIA, pravosnažno osuđenog ubice i psihijatrijskog bolesnika, koji mijenja iskaze u zavisnosti koja služba ga pritisne”, upozorio je Medojević.
 
Medojević je pozvao prestavnike IRI da se snažnije projektno uključe u Crnoj Gori, posebno imajući u vidu da je djelovanje transnacionalnog narko kartela upravljanog od strane režima u CG, ugrozilo vitalne nacionalne interese SAD i da se stanje može popraviti samo podrškom demokratskoj opoziciji u Crnoj Gori.
 
Predstavnici IRI su pozvali Medojevića da svoje konkretne predloge za saradnju dostavi IRI u sto kraćem roku, kako bi se blagovremeno mogli pokrenuti konkretni projekti.
 
Predsjednik PzP je zamolio predstavnike IRI da iskoriste svoje mreže uticaja na Bijelu Kuću, State Department i Kongres i Senat , kako bi se otvori kanali komunikacije i sa opozicijom, a posebno DF, kao najsnažnijim opozicionim savezom u Crnoj Gori.
 
“Cijenim da bi IRI i ostali segmenti Republikanske stranke i administracije Predsjednika Donalda Trampa morali mnogo snažnije da se bave situacijom u Crnoj Gori. Posebno zbog svima poznate činjenice da Đukanovićev režim aktivno lobira za politiku Demokrata i da su podržavali kampanju Hilari Klinton i djelovanje duboke države, čiji su aktivni vojnici godinama” zaključio je Medojević.