Medojević: Đukanović umjesto dijaloga podstiče etničke konflikte I progon DF - bez dogovora o uslovima, redovnih parlamentarnih izbora 2020 neće biti

Medojević i Mr Stane Holmes CORE

Drugog dana službene posjete SAD Predsjednik PzP Nebojša Medojevic se u Kongresu sastao i sa gdinom Stanom Holmesom predsjednikom uticajne fondacije, CORE Felowship koja u saradnji sa US Senatom realizuje mnoge značajne projekte, među kojima ie najpoznatiji Molitveni doručak kao i sa bivšim Kongresmenima gdinom Bilom Sarpolisom i gdinom Bob Mc Even-om iz Savjeta za nacionalnu politiku. - CNP jedne od najuticajnijih organizacija Konzervativaca u SAD. 

Medojević je, uvaženim sagovornicima posebno istakao opasnost po mir i stabilnost države, zbog dubokih podjela koje izaziva i namjerno podstiče režim Đukanovića.
 
“Đukanović je na čelu najveće kriminalne organizacije u Evropi - Balkanske Konfederacije Organizovanog Kriminala, i on zna da je svaki dijalog i kompromis oko vitalnih nacionalnih interesa u Crnoj Gori, najveća opasnost po njegovu organizaciju i zato cini sve da onemogući neophodni dijalog i da podstakne sukobe. Mafiji su potrebni nestabilnost, etnički sukobi, da bi skrenula pažnju domaće i međunarodne javnosti sa šverca cigareta i narkotika i pranja prljavog novca kroz ulaganje u nekretnine i druge poslove u regionu. Šverc 20 tona kokaina, od čega je značajna količina trebala da završi na teritoriji SAD je ozbiljno upozorenje administraciji Donalda Trampa da odmah preduzme konkretne aktivnosti u cilju kreiranja potrebnog političkog i sistemskog ambijenta za održavanje prvih fer izbora na kojima će demokratska opozicija smijenti vlast koja podržava sverc droge i kriminalizaciju regiona. Hitno čišćenje biračkih spiskova od fantom birača, onemogućavanje zloupotreba državnih službi, fondova i institucija i upliv mafije i prljavog novca u kampanji i regulisanje medija mora biti zadatak neke tehničke Vlade koja bi imala mehanizme da sprovede ove reforme bez obzira na blokade DPS je preduslov za izbore. Ako toga ne bude, opozicija neće izaci na izbore. To znači da izbora neće ni biti. A mi imamo i snage i mehanizama da spriječimo da DPS organizuje izbore bez opozicije.” istakao je Medojević
 
Medojević sa Kongresmenom Adelhorton i bivsim Kongresmenom Bilom Sarpolisom
 
Medojević je upoznao uvažene sagovornike da će u saradnji sa partnerskim organizacijama u SAD, uskoro poslati pismo Predsjedniku SAD Donaldu Trampu u kojem ce tražiti konkretne i efikasne akcije administracije SAD prema mafijaskom režimu u Crnoj Gori koji stoji iza najveće i najopasnije transnacionalne narkomafije u Evropi koja ugrožava i vitalne nacionalne interese i bezbjednost SAD.
 
Tokom posjete Kongresu Medojević se susreo i sa gdjom Lindsay Barski, zakonodavnim savjetnikom kongresmena Douga Lambourna, predsjendika Crnogorskog Kokusa u Kongresu, kojoj je prenio stavove o ključnim rizicima i prijetnjama po mir i stabilnost Crne Gore. Progon DF, prekid dijaloga oko fer izbora, politički uticaj mafije, korupcija. Siromaštvo i bankrot javnih finansija ugrožavaju stabilnost zemlje. Medojević se takođe sreo i sa gdinom Andy Branerom, savjetnikom za spoljnu politiku, kongresmena Jeff Fortnerberrya.