Branka Bošnjak - Skupština Crne Gore 13.06.2019 (VIDEO)

Mislila sam da politička suđenja pripadaju prošlosti, onom vremenu titoizma kada su nevini ljudi zbog drugačijeg političkog stava robijali i išli na Goli otok.

Nažalost danas u navodno proevropskoj Crnoj Gori održavaju se politička suđenja. Nema sedmice kad neko od nas iz DFa nije na sudu samo zato što jasno govori istinu i ne pristaje da pogne glavu pred umišljenim režimskim moćnicima. A oni nijesu ni svjesni da mi koji imamo kičmu i koji smo uspravni i ispravni iz te perspektive vidimo koliko su oni mali i jadni  i kakve su to kukavice.  Uvaženi građani, molim vas nemojte se plašiti i savijati leđa, jer oni svoju moć crpe iz vašeg straha, vašeg ćutanja i pristajanja na njihove nedjela, prkosno se ispravite i vidjećete koliko su oni mali i nebitni. Bez vlasti vjerujte, oni su niko i ništa.

A svjesni su oni toga i otud taj panični strah od gubitka vlasti i i upravo je to razlog što vraćaju CRnu Goru u bijedno doba represije i prijekih sudova. Nama ne mogu prosipati floskule o nezavisnom i nepristrasnom sudstvu. Svi vi, gospodo iz sudstva pocev od vas iz sudskog savjeta pa niže samo ste obične marionete, sluge ovog totalitarnog režima. Bili smo svjedoci kad je maltene u kućnim papučama u noćnim satima jedan navodno veliki predsjednik jednog navodno velikog suda ko bela lala doletio na poziv jednog režimskog moćnika iz ove naše zgrade da nešto potpiše.  Objasnite mi vi gospodine Vukčeviću, kako je premijer Marković garantovao onim prankerima da će šuplja optužnica za tzv. državni udar biti 100% prihvaćena prije nego je i razmatrana. Pa zna se kako, jer se vi ništa ne pitate, pitaju se oni a vi ste pristali da budete izvršioci njihovih prljavih nauma. U Crnoj Gori, uvaženi građani, vlada režimsko nasilje nad vladavinom prava. Oličenje današnjeg sudstva su one protuve Sinđa i Paja, oni su vaša slika u ogledalu, gospodo iz sudstva. Našli ste njih koji su kao džuboks u koji kad ubaciš novčić će pjevati šta poželite, e tako i vi svirate tj. sudite i presuđujete onako kako vam ovaj truli režim kaže, vi ste Đukanovićev džuboks.

I na kraju imam poruku za vas uvaženi građani, okupirali su nas sa svih strana poltroni, neznalice, lopovi, prevaranti, kriminalci, pohlepni tajkuni, politička ološ, na cijeni su razni probisvijeti, šišnjari, mešetari, plagijatori, ofinger intelektualci i žiro račun patriote, i kao što vidite uvaženi građani imaju namjeru da zatru svaki trag onoj čojskoj tradicionalnoj Njegoševoj Crnoj Gori.

Džabe im sve, džabe je i medijska satanizacija DF-a,mi posustati nećemo, džabe su vam ih hapšenja i zastrašivanja, uprkos svemu mi našu borbu nastavljamo. Idemo mi dalje dostojanstveno, prkosno i hrabro, jer je istina i pravda na našoj strani,a to je najmoćnije oružje. Idemo mi dalje slobodni i nepodkupljivi, jer smo sve ono što oni nijesu.

Znamo mi da nas ne bi proganjali kad bi bili njima poželjna opozicija, kao oni koji vidi neko zdravo tkivo u ovom metastaziranom i trulom DPSu, i kao oni koji nemaju jasnog stava ni o čemu, e pa mi to nismo i nikada biti nećemo.

A vi gospodo iz sudstva, vi koji nam presuđujete bez ijednog dokaza i koji nas stavljate u zatvor, dobro se pogledajte u ogledalu i mijenjajte nešto ako mislite da vas se pokoljenja ne stide.