Kojičić: Zaustaviti opasne noćne trke

Aleksandar Saša Kojičić

Saobraćajnicom od Zelenike ka Zeti organizuju se noćne trke obijesnih vozača. Odbornik PzP-a u Skupštini opštine Golubovci Aleksandar Kojičić,navodi da je bio svjedok takvih dešavanja, te ističe da je isti problem i zaobilaznicom oko Golubovaca.

Budući da je Crna Gora, evropski rekorder po broju od 635 policajaca na 100.000 stanovnika i ako na to dodamo i komunalnu policiju i još neke djelove službi bezbijednosti, prosto čudi da niko od tih par hiljada uniformisanih i neuniformisanih pripadnika bezbjednosti nije primijetio ni prijavio ponoćne trke na potezu od naselja Zelenika do kružnog toka na Cijevni. Ništa bolje nije ni dalje zaobilaznicom kroz Zetu. Još više čudi što u tim opasnim utrkivanjima učestvuju takozvana frizirana auta, sa nabudženim motorima, brujećim auspusima– ukazao je Kojičić.
Kojičić kaže da su kao takvi vrlo uočljivi za sve učesnike u saobraćaju, te da bi posebno trebali biti primjetni za plaćene profesionalce u službama bezbjednosti.

Ovom ponašanju, koje se vjerovatno dešava i u drugim djelovima grada, pod hitno bi trebalo stati na kraj, jer, svojom opasnom vožnom, preticanjem, upadanjem u makazice, ugrožavaju ostale učesnike u saobraćaju. Posebno je to opasno kada po više od dva vozila počne da se utrkuje – istakao je Kojičić.

On smatra da će tome vjerovatno doprinijeti i promjene Zakona o saobraćaju koje će strožije sankcionisati bahatu i opasnu vožnju. Međutim, navodi da prije toga treba reagovati, jer svaki iskorak u očuvanju života i zdravlja, posebno mladih ljudi, jako bitan.
Iz Uprave policije saopštili su da će se povodom ovog problema oglasiti narednih dana.