PzP Bijelo Polje: U slučaju neizgradnje skijališta Smolović da podnese ostavku

Pokret za Promjene

Iz Opštinskog odbora Pokreta za promjene Bijelo Polje pozvali su danas predsjednika Opštine ovog grada Petra Smolovića da podnese ostavku ukoliko se skijalište ne izgradi do obećanog roka.

„Pošto je bjelopoljska lokalna vlast u zadnjih 30 godina prepoznata više kao pripovjedač i animator bajki za malu djecu, da ne bude da samo kritikujemo, iznijeli bismo i jedan konstruktivan predlog. Naime, pošto im privreda nikako ne ide od ruke, savjetujemo im da odustanu od izgradnje fabrike Simens, koju su najavljivali prije izbora, a da u već napravljenim halama nesuđene mljekare Milk kraft otvori Pavinopoljski studio za snimanje animiranih filmova za djecu, jer realno niko stariji i ne vjeruje u njihova predizborna obećanja. Indija ima kopiju Holivuda, Bolivud, a Bijelo Polje bi tako dobilo nešto slično“, kazali su iz PzP i dodali:

„Imenu bi se takođe mogli ugledati na uzoru lika iz djela poznatog pisca Edgara Rajsa Barouza – Tarzana, koji je takođe i ekranizovan više puta u holivudskim ostvarenjima, i dati novom studiju ime Tarzanvud. S obzirom na to koliko su maštoviti mislimo da bi za godinu dana Tarzanvud donio toliko novca da bi mogli otplatit čitav auto put Bar-Boljare, kao i dinamičku fontanu.

Ubijeđeni smo da bi serija ‘Bijelo Polje od neMila do neTarzana’ dostojno zamijenila seriju Igre prijestola kojoj je ovo zadnja sezona. Mada bi se i Mućkama poljuljao tron kao najboljoj humorističkojseriji svih vremena.

Juče smo imali priliku da pogledamo već jednu gotovu epizodu bjelopoljske serije pod nazivom ‘Izgradnja skijališta i žičare na Cmiljači’. Vjerujemo da će svima biti smiješna osim Bjelopoljcima. Reći da će projekat biti gotov do decembra 2019. je blago reći bezobrazan, jer smo svjedoci da je svaki rok za neku investiciju u Bijelom Polju probijen par 5 puta, da za kašnjenje niko nikad nije odgovarao. O kvalitetu radova da ne govorimo, dovoljno je prošetati se Mojkovačkom ulicom prema bjelopoljskoj bolnici“.

Oni su pozvali predsjednika opštine gospodina Petra Smolovića da u slučaju neizgradnje skijališta do predviđenog roka podnese ostavku.

„To bi bio odgovoran i ozbiljan čin prvog čovjeka naše opštine“, poručili su iz PzP Bijelo Polje.