Medojević: Crnogorske banke su perionice novca od šverca cigareta i droge

Nebojša Medojević

Poslanik Demokratskog fronta i lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je da ne postoji nijedno ekonomsko opravdanje zašto je Crna Gora uvela evro kao svoju valutu, iako nije članica Evropske monetarne unije.

„Režim je uveo evro isključivo da bi smanjio transakcione troškove i olakšao pranje novca globalnih kriminalaca. Naše banke su postale praonice prljavog novca od šverca cigareta, droge, oružja, a u poslednje vrijeme od ilegalnog klađenja i kocke„, napisao je Medojević na svom Fejsbuk profilu.

Prema njegovim riječima, Centralna banka Crne Gore, tužilaštvo, policija, ANB, Uprava za sprečavanje pranja novca ne reagiju na masovno pranje novca preko crnogorskih banaka.

 „Samo prošle godine iz zemlje je izašlo preko 500 mil evra. Protočni bojler. EU, SAD, UK, NJemačka ćute i ne reaguju. Znači da odobravaju. Crna Gora je postala hub za prljave operacije globalnih bankarskih fašista i korumpiranih djelova moćnih bezbjednosnih službi koje kontrolišu tokove prljavog novca i crne specijalne operacije. Svako zlo je ovaj režim donio u Crnoj Gori„, zaključio je Medojević.