Mladi PZP: Odmah ukinuti pritvor Aleksandru Ivanoviću

Boban Boko Stanišić

Mreža mladih Pokreta za promjene uputila je zahtjev Osnovnom sudu u Nikšiću da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje kako bi se Aleksandru Čaki Ivanoviću, koji je uhapšen nakon fudbalske utakmice koja je odigrana proteklog vikenda u gradu pod Trebjesom, omogući da se u daljem postupku brani sa slobode.

Kako navode, okrivljeni Ivanović je prošao kroz policijsku torturu i ima ozbiljne zdravstvene probleme ocjenjujući da je nezakonito u pritvoru i da su mu povrijeđena osnovna ljudska prava i slobode.

 Caka-Ivanovic-otpusna-lista-001

„Na njegovoj otpusnoj listi iz Kliničkog centra Crne Gore, osim više ozbiljnih povreda izazvanih brutalnim policijskim prebijanjem, konstatovano je i postojanje više promjena u predjelu jetre, koje značajno ugrožavaju njegovo zdravlje“, navodi se u saopštenju koje potpisuje Boban Stanišić, predsjednik MMPzP.

U nastavku se ističe da postoji „i više nego dovoljno video snimaka na kojima se jasno vidi da su organi reda upotrijebili suzavac i pendrecima tukli gostujuće navijače, bez ikakvog povoda“.