Bošnjak: Ne smijemo odustati od protesta

Branka Bošnjak

Predstavnici opozicije pozvali su ljude iz pokreta „Odupri se” da održe riječ i da se, kad se 16. marta okupe u Ulici Slobode, ne razilaze dok se ne podnesu tražene ostavke i smijeni vlast.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Branka Bošnjakkazala je da ne očekuju ostavke, niti cijepanje Demokratske partije socijalista (DPS).

Ne ide to baš tako lako, ali u subotu ćemo biti tu sa svojim pristalicama, spremni i da ostanemo ako treba, da napravimo dodatni pritisak, jer vrijeme leti, a prelaznoj vladi koja treba da pripremi fer i slobodne izbore, treba najmanje godinu dana da demontira ovaj nakaradni sistem – kazala je Bošnjak.

Zbog toga, kako je dodala, DF daje punu podršku protestima, ali i naglašava da organizatori ni u kom slučaju ne smiju odustajati od najavljenih zahtjeva.

Ne smije doći do odustajanja od najavljenog, makar ne bez jasnog objašnjenja, jer to može demoralisati i zbuniti građane u kojima se rodila nada. Zbog njih – a oni su Crna Gora – nemamo pravo da propustimo ovu šansu. Ako organizatori ne mogu da iznesu sve ovo, nije sramota zatražiti pomoć – poručila je Bošnjak.

Kako je dodala, nije vrijeme za ishitrene poteze i iznenadne ultimatume prema opoziciji kao partneru.

Vrijeme je za konsenzus, dogovor, povjerenje i zajedništvo. Odbijam da vjerujem da iza ovih protesta stoje neke strukture, ma kakve one bile, da su neki organizatori zloupotrijebljeni za promovisanje neke nove partije ili saveza, ili, pak, favorizovanje nekih postojećih. Nije vrijeme za parcijalne interese, vrijeme je za jedinstvo i opšti interes. I znajte da sve zavisi od nas u Crnoj Gori, niko sa strane nam neće donijeti slobodu– istakla je Bošnjak.