Marović:Glavnom gradu neisplativo prihvatilište za beskućnike

Marija Marović

 

 

 

Sekretar Sekretarijata za socijalno staranje Ivan Terzić istakao je da je prihvatilište za beskućnike u Vardarskoj ulici na Koniku zatvoreno jer je pilot projekat pokazao da je održavanje prihvatilišta finansijski neodrživio. Ocjena koju je iznio sekretar, gostujući u jutarnjem programu RTCG, za oppoziocine odbornike i NVO aktiviste je priznanje da se socijalni servisi koriste za promoterstvo. Odbornik PzP-a Marija Marović poručuje sekretaru i kompletnoj upravi Glavnog grada da smanje luksuz pa bi bilo novca i za beskućnike.

 

Odbornik PzP-a Marija Marović poručuje sekretaru i kompletnoj upravi Glavnog grada da smanje luksuz pa bi bilo novca i za beskućnike. Marović smatra da se vladajuća struktura izruguje građanima jer javno saopštiti da im se ne isplati da pomažu beskućnicima nije logično.

Neka smanje benefite za putovanja, seminare i onda neće biti mnogo ni 60.000 eura da se izdvoji za građane koji nemaju krov nad glavom. Neka se preračunaju koliko im košta vozni park i koliko su platili vozilo sa kojim se voze i mimo radnog vremena. Neka se Terzić odrekne službenog vozila i goriva i eto dovoljno novca za beskućnike. Međutim, on dolazi iz SD-a i njemu ne pada na pamet da se odrekne bilo čega. Sklonište za beskućnike treba da bude servis građanima, a ne nešto od čega Glavni grad treba da zaradi. Neprimjereno je da sekretar za socijalno kaže da je neisplativo pomagati onima koji nemaju– kaže Marović.