Radulović za IN4S: I Milo i Duško odavno zreli za lustraciju (VIDEO)

Zamjenik predsjednika Pokreta za promjene i član Predsjedništva DF Branko Radulović kazao je da nema razlike između između predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i premijera Duška Markovića, te da su obojica odavno zreli za lustraciju.

–Obojica treba da odu. Čitav DPS treba da prođe kroz čistilište. DPS je jedan partitokratski sistem, koji je opstajao po sistemu podjele kolača. Na vrhu te piramide nalazi se Đukanović, a Marković je igrao značajnu ulogu, jer se peo sa dna prema gore. Zato su, možda, Markovićeve ruke u kriminogenim aktivnostima više upletene, jer je bio neposredni izvršilac, rekao je Radunović za IN4S.

Kako je istakao, Đukanović i Marković, kao i svi drugi koji su postupali nezakonito, treba da budu lustrirani i da krivično odgovaraju, a prije svega da vrate ono što su pokrali.

W3Schools
Prema njegovim riječima, Crna Gora se nalazi u situaciji zarobljene države, limitiranih institucija i kontaminiranih vrijednosti.

Radulović je istakao da u potpunosti podržava podržava proteste koje organizuje „Odupri se – 97000“, ali strepi da se energija sa protesta ne pretoči u nešto što su deklarativne reforme, odnosno da ne dođe do suštinskih promjena.

-Mi smo podržali proteste, ali da oni ne postanu nešto što će biti ozdravljenje jednog dijela DPS, kazao je Radulović, dodajući da korjenite promjene u Crnoj Gori možda nijesu u interesu pojedinih centara moći u Crnoj Gori i van nje.

–Crnoj Gori su potrebne radikalne promjene, a to znači preispitivanje svega što se desilo u prethodnom periodu, ali i utvrđivanje odgovornosti, jer se samo tako može graditi vladavina prava i demokratsko društvo, kazao je potpredsjednik PZP.

Prema njegovim riječima, današnja Crna Gora je jedna ljuštura, kojoj je hitno potrebna unutrašnja sloga i konsenzus, kako bi se krenulo putem stabilnosti i razvoja.

-Potrebna nam je ekspertska – tehnička vlada koja će počivati na starocrnogorskom dogovoru, koji je oslanja na tradicionalne vrijednosti i identitet Crne Gore, a ne na neki uvezeni, kazao je Radulović.