PzP ULAZI U "THE MOVEMENT" STIVA BENONA

Modrikamen i Medojević

Predsjednik PzP I član Predsjednistva DF Nebojsa Medojevic sastao se danas u Briselu sa gdinom Mišelom Modrikamenom , predsjednikom fondacije “The Movement” čiji su suosnivači bivši savjetnik Predsjednika SAD Donalda Trampa i Mateo Salvini, aktuelni Ministar unutrašnjih poslova Vlade Italije i lider italijanske “LEGA”.

Medojević se zahvalio gdinu Modrikamenu na njegovoj želji da bude gost na Kongresu PzP koji je morao biti odložen, zbog protivustavnog i nezakonitog hapšenja Predsjednika PzP i poslanika crnogorskog Parlamenta.

“Moje hapšenje zbog izgovorene rijeći je i najbolji dokaz o pravom stanju demokratije i vladavine prava u Crnoj Gori i neuspjeha Evropskih integracija koje su donijele manje demokratije, manje postovanja ljudskih prava , manje vladavine prava, a više kriminala, siromaštva i korupcije.” istakao je Medojević

Medojević je iskazao interes PzP da postane član “The Movementa” sa kojim dijeli vrijednosti, ali i zabrinutosti zbog ugrožavanja suvereniteta država i dominacije birokrtizovanih i nedemokratskih struktura u Briselu.

“Mi u PzP i DF smo demokrate, ali i patriote i želimo da vidimo Vladu koja će štititi interese naroda i države, a ne poslušnike i marionete koji služe globalistima i njihovim interesima. U “Movementu” vidimo svjetlo na kraju tunela i istorijski pokret za odbranu suvereniteta država i prava naroda da biraju Vladu koja će raditi za njihove interese, a ne za interese globalnih bankarskih fašista” istakao je Medojević.

Medojević je upoznao gdina Modrikamena o programskim dokumentima PzP i posebno istakao neophodnost korjenitih reformi EU.

“PzP cijeni da se postojeći koncept EU mora temeljno mijenjati i da se ovlašćenja i mandat EK mora mijenjati u pravcu većeg učešća, legititmno izabranih Skupština i Vlada i manjih ovlašćenja birokratije koja nema demokrarski legitimiet. Iskustvo Crne Gore u procesu EU integracija je pokazalo da se suštinske reforme moraju desiti kao rezultat konsenzusa nacionalnih elita i da birokrate iz Brisela ne mogu nametati standarde bez pritiska lokalnih faktora, koje treba osnažiti i ojačati” istakao je Medojević

Medojević je gdinu Modrikamenu, prezentirao i konkretne aktivnosti koje bi PzP i fondacija “Movement” realizovale u narednom periodu .

Sastanci sa predstavnicima “Movementa” oko plana saradnje se nastavljaju.

Pres služba PzP