Medojević: Dovoljno za doživotnu robiju za Đukanovića

Nebojša Medojević

Fiktivne transakcije na berzi, prikrivanje porijekla novca, fiktivni pravni poslovi, pranje novca.

Novac ( gotovina) stečen kriminalnim aktivnostima od strane organizovane kriminalne grupe ( šverc cigareta) je ubačen u legalne tokove preko off shore firmi van CG i lažnog fiktivnog kredita ( Pireus banke) i lažnog kolaterala (akcije Prve banke u vlasništvu Aca Đukanovića), opran preko fiktivnih berzanskih transakcija između dva brata Đukanovića. ŠKOLSKI PRIMJER TIPOLOGIJE PRANJA NOVCA.

Naravno da korumpirano privatno tužilaštvo neće reagovati niti uhapisiti Đukanovića i niegove “prijatelje” koji su “pozajmili” novac Đukanoviću, niti Aca Đukanovića koji je dao lažne garancije, niti brokere koji su obavili fiktivni lažnu transakciju na berzi, niti članove Komisije za hartije od vrijednosti koji su bili dužni da provjere sumnjive transakcije i prijave krivično djelo tužilaštvu.

Ovo priznanje Kneževića je alarm za međunarodne faktore koji konačno moraju sankcionisati pretvaranje države Crne Gore u “Kolumbiji na Jadranu” - privatnu državu u vlasništvu mafije koja pruža logističke servise za svjetske kriminalce i perače novca od droge, cigareta, oružja, ali posebno od on line klađenja i kocke.

Prema mojim informacijama takav alarm je upaljen i Đukanović će morati brzo da donosi neke veoma krupne odluke. Sudeći prema njegovim prvim potezima, izgleda da je odlučio da se okruži svojim najodanijim medijskim specijalcima koji će pokušati da ponove isti recept, medijske satanizacije kroz kampanju laži. To je najbrži put da donosioci odluka u centrima moći, konačno puste niz vodu svoga starog partnera koji im sada više ništa ne treba, a pravi nepotrebnu i štetnu buku i loše vijesti sa Balkana, koje ne trebaju nikome.

Za procesuiranje Đukanovića za pranje novca od šverca cigareta preko lažnog kredita u Pireus banci, postoje svi krivično pravni uslovi. Dokazi i svjedoci su tu. Činjenični opis djela dat školski.

Nedostaje samo profesionalni i čestiti i hrabri, nezavisni tužilac. A njega neće biti sve dok DPS ne izgubi vlast i politički monopol i uticaj na tužilaštvo i pravosuđe.

Da li je došlo vrijeme za krupne političke promjene u Crnoj Gori i suočavanje Đukanovića sa sopstvenom kriminalnom prošlošću?

Da li će DPS potonuti skupa sa otpisanim Đukanovićem ili će se dio DPS odvojiti i pokušati da se spasi, ostaje da se vidi.

Nadam se da u opoziciji, ovaj put neće biti nikoga ko će im baciti pojas za spasavanje i pomagati. Dovoljno je samo posmatrati njihovo urušavanje i podsticati podjele. Uostalom, DPS treba zabraniti.

Nebojsa Medojevic
Predsjednik PzP
Član Predsjedništva DF