Bajčetić: Ključne figure u sudstvu i tužilaštvu odavno u profesionalnoj dezorijentaciji i moralnom posrnuću

Nikola Bajčetić

Član Predsjedništva Pokreta za promjene i funkcioner DF-a Nikola Bajčetić, u komentaru za ND Vijesti o aferi "koverta" i potezima tužilaštva, kazao je da  "slučajevi političkog progona DF-a, Atlas-a, Telekoma i mnogih drugih, najbolje pokazuju da se ključne figure u crnogorskom sudstvu i tužilaštvu odavno nalaze u profesionalnoj dezorijentaciji i moralnom posrnuću."

"Tako imamo SDT, kao i ASK, koji su po završetku parlamentarnih izbora 2016. godine korišteni isključivo za obračun sa DF-om kao politička batina DPS-a i braće Đukanović, koji su na taj način odlučili da dalje štite svoje interese i slobodu. Svima u Crnoj Gori je jasno da Zakon nije jednak za sve, i da postoje oni koji su iznad Ustava i Zakona. Ovdje je sada već potpuno očigledno da GST Milivoje Katnić ne smije da sasluša Mila Đukanovića i Miga Stijepovića u svojstvu osumnjičenih, te da želi potpuno da ih izopšti iz ovog slučaja, a koji se veže za aferu koverta. Jasno je i da bi svaki nezavisni tužilac odmah morao da uhapsi ovu dvojicu, a D. Kneževiću. ponudi status svjedoka saradnika, Ali kako da običan građanin očekuje neku pravdu i savjestan, profesionalan rad tužilaštva, kada imamo saznanje da je GST ubjeđivao Duška Kneževića da navodno prizna kako je novac mijenjao za potrebe DF-a, obećavajući mu eventualno aboliranje?

Dok s druge strane Imamo jasan i nedvosmislen dokaz koji jedino ne može da vidi onaj koji ne želi da povjeruje svojim očima, gdje Migo Stijepović uzima oko 97 000 eur od Duška Kneževića, a za  potrebe izborne kampanje DPS-a i kupovine glasova." izjavio je Bajčetić.
 
On je podsjetio da je Predsjednik PzP Nebojša Medojević još 2005. godine podnio krivičnu prijavu protiv MIla Đukanovića u slučaju Telekom zbog uzimanja mita od 7,3 mil eur i da je tada Vesna Medenica istu odbila, ali je tužilac u SAD to prihvatio i nakon 6 godina istrage sklopljen je sporazum o priznanju krivice gdje su menadžeri Madjar Telekoma  priznali da su dali mito od 7.3 mil eur u slučaju privatizacije crnogorskog telekoma.
 
"Zaključak je da Crna Gora mora pod hitno da uspostavi za početak minimum vladavine prava u institucijama sistema, koje su već odavno partijski zarobljene, povrati njihov kredibilitet i integritet, kako bi mogla da se oporavi i nastavi sa daljim procesom EU integracija. Crnoj Gori pod hitno trebaju časni i nezavisni tužioci i sudije koji će pokrenuti procese protiv ključnih aktera iz režima, a povodom korupcije i ostalih kriminalnih djela u kojima su visoki državni zvaničnici učestvovali. Ovakva Crna Gora sa režimom Mila Đukanovića, nakon najnovijih afera i brukanjem tužilaštva, samo narušava ugled i reputaciju u medjunarodnim krugovima, koji već odavno prepoznaju Đukanovića kao glavnog problema u regionu." 
 
 
Izvor; Vijesti