PzP: Suđenje protiv Centralne banke Crne Gore mora da bude javno

Centralna Banka Crne Gore

DF u kontinuitetu upozorava građane Crne Gore da Centralna Banka Crne Gore ne obavlja svoju ustavnu funkciju zaštite inreresa gradjana i brigu o stabilnosti i zakonitosti funkcionisanja bankarskog sektora.  

Centralna Banka je čitavo vrijeme u službi interesa vladajuće porodice i predstavljala je logističku podršku kriminalizaciji bankarskog sektora koji se koristi za masovno pranje novca iz šverca cigareta, droge , ali i globalnih  nelegalnih aktivnosti u oblastima koje generišu ogromne količine prljave gotovine , kao što je on line kladjenje i kockanje.
Danas kada je postalo jasno, da su zbog teškog kriminala i korupcije u CBCG oštećen veliki broj građana, koji imaju novac u bankama, da je ugrožena stabilnost bankarskog sektora i samim tim i stabilnost javnih finansija i održivost finansiranja enormnog duga države, cijenimo da je od najvećeg nacionalnog interesa da se sve informacije i saznanja o haosu u CBCG učine javno dostupnim.
 
Zato pozivamo rukovodstvo pravosuđa da, u cilju informisanja javnosti o dešavanjima u CB CG obezbijede da suđenje po tužbi bivse Viceguvernerke CBCG Irene Radovic protiv CB CG bude javno .
 
Građani koji imaju novac u bankama, zaslužuju da budu informisani kako najodgovorniji funkcioneri CBCG zloupotrebljavaju svoja ovlašćenja i primaju novac od banaka da bi sakrivali istinu o pravom stanju i kriminal koji buja u ovoj, kao u svim drugim tzv institucijama trulog sistema .
 
Ako su lažirana i montirana sudjenja liderima DF bila javna , onda ne postoji nijedan zakonski utemeljen razlog da sudjenje po tužbi Irene Radović bude tajno.
 
Osim, ako se neko iz vrha pravosudja nije zabrinuo da se tokom sudjenje ne otvore pitanja i korupcije u samom pravosudju, otpisa sumnjivih kredita  i brisanja minusa sa kartica nekih sudija i tužilaca.
 
Dosta ie bilo skrivanja istine o truleži u režimu koji je od portira do Predsjednika  beznadežno zaražen endemskom korupcijom. 
 
Press služba DF