Medojević pozvan na konferenciju u strazburu povodom 20 godina od bombardovanja u organizaciji poslanika iz EP

Medojević i prof. Alexis Troude

Predsjednik Pokreta za Promjene i član Predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević, dobio je poziv da učestvuje na konferenciji  u Strazburu koja će se održati 26. marta 2019. godine.

Poslanik u Evropskom parlamentu (EP),  Žan-Luk Šafhauser (Jean-Luc Schaffhauser) je glavni organizator  konferencije,  a  tema konferencije je Balkan, dvadeset godina poslije bombardovanja, te današnja politička situacija i td.

Takođe, jedan od organizatora, profesor Trud, (Alexis Troude) koji je profesor na fakultetu u Versalju, boravio je u Podgorici 22. decembra, i na njegov zahtjev, lično se sreo sa Predsjednikom  PzP Nebojšom Medojevićem kako bi ga pozvao na konferenciju i saopštio mu više detalja.

Medojević je u toku razgovora sa profesorom Trudom prihvatio poziv da govori na konferenciji u Strasburu o konsekvencama bombardovanja, političkoj situaciji u CG i regionu, ali i o odnosu sadašnje administracije EU prema Crnoj Gori.

Konferencija se održava u Evropskom parlamentu u Strazburu, a na njoj će učestvovati poslanici EP, eksperti kao i predstavnici zemalja regiona.

 

 

Press služba PzP